Netsensei

Much Ado About Nothing

Mollom voor WordPress

Oké mensen. Tijd voor het moment van de waarheid. De laatste maand heb ik tussendoor, voornamelijk op de trein, geprogrammeerd aan een plugin voor WordPress. Niet zomaar een plugin, maar eentje die het de diensten van Mollom, de startup van Dries Buytaert en Benjamin Schrauwen, ook voor WordPress gebruikers toegankelijk maakt.mollom logo

Ik huldig eigenlijk het principe eat your own dogfood. En om eens te kijken hoe sterk mijn plugin reeds staat, zet ik die bij wijze van allereerste publieke test in op mijn eigenste blogje. Akismet en Spam Karma heb ik voor de gelegenheid gewoon uitgeschakeld. Vanaf nu worden jullie comments door de spamfilters van Mollom gehaald.

Hoe werkt het? Bij een normale comment zal je niets merken van het werk dat Mollom achter de scherm uitvoert. Stel dat je een spambot bent, dan wordt je bijdrage gewoon geweigerd nog voor er wordpress een query op de database uitvoert. Moest er nu twijfel bestaan over de legitimiteit, dan wordt je comment in moderatie gehouden en krijg je een eenvoudig testje voorgeschoteld om te bevestigen dat je wel degelijk een persoon bent met de allerbeste bedoelingen.

Mollom for WordPress

Bij wijze van proef mogen jullie je even in de commentaren van deze post laten gaan. Het gaat om een proef om de basisfunctionaliteit van de plugin te verbeteren. Verder gaat het er mij nu om een aantal secundaire doeleinden op korte termijn te implementeren. Bij problemen of opmerkingen kan je mij altijd op mijn mailadres, matthias apestaartje netsensei puntje nl, contacteren.

Do your worst‘ zou ik zeggen!

O ja, ik ben Benjamin en Dries alvast heel erg dankbaar voor de steun en de feedback van de afgelopen weken!

English readers:

Yes, I’ve been working on a plugin that brings Mollom to WordPress. I’ve enabled my plugin on this blog to protect it from spam through Mollom. This is a preliminary test for the basic, barebones functionality of the plugin: filtering out spam. Unless you’re a spambot, you should have no trouble posting comments. Keep an eye out for the CAPTCHA test, though. If you run into problems or you have suggestions, don’t hestitate to contact me: matthias apetail netsensei dot nl. A big thank you to Dries and Benjamin for their support in these past weeks.