Netsensei

Much Ado About Nothing

Twitter en soep

De soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Is Twitter eigenlijk niet gewoon de zoveelste chatbox? Kan je daarvoor niet beter op IRC zitten of zo? Wat maakt het eigenlijk zo speciaal? Moet je je onthouden van elk chatgedrag op Twitter?

Kijk, het mooie aan Twitter is dat het ding wordt gebruikt op een manier die de makers in eerste instantie niet voor ogen hebben. Ondertussen is het een full blown chatbox geworden. En dat vind ik mooi want het is een schoolvoorbeeld hoe internet en communities dingen op een geheel eigen wijze beginnen gebruiken. Ondertussen gebruiken ook grote nieuwsdiensten zoals de BBC Twitter en wordt het gecombineerd met allerlei andere zaken. Een ander voordeel van Twitter boven IRC is dat je kan filteren: niet geïnteresseerd in de twitstream van een bepaalde persoon? Dan gooi je hem/haar er toch gewoon uit? Social networking op het scherp van de snee. Of nog eentje: Twitter gebruiken om software uit te testen! Dankzij Twitter kan ik zeer snel enkele issues in mijn OpenID plugin opsporen. Geïnteresseerde Twitteraars zullen al snel even een kijkje nemen en je krijgt direct feedback. Waarom niet?

Twitter biedt uiteindelijk niets meer dan een platform met een kinderlijk concept. Het is aan de internetgemeenschap om er iets mee aan te vangen. En ‘Twittervervuiling‘ vind ik dan maar een zéér klein, haast verwaarloosbaar zeer.