Netsensei

Much Ado About Nothing

Pentax Spotmatic SP

Rommelbeurzen zijn gevaarlijk. Zeer gevaarlijk. Vandaag was er eentje in de Beurshalle. En ik heb er wel een slag geslagen: een volledig functionerende Pentax Spotmatic SP kit voor 25 euro. Dat wil zeggen: met flitser, f/2.8 – 135mm lens, f/1.8 – 55mm lens. In de kit zat zelfs nog een identiteitsbewijsje van de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie. Blijkbaar een officieel douanedocument waarin staat dat het toestel in 1969 de grens naar Frankrijk had overgestoken. Nu leert wat opzoekwerk mij dat het model dat ik heb aangeschaft, geproduceerd werd tussen 1964 en 1967. Bovendien gaat het om een Asahi Pentax en geen Honeywell US import.

Afijn, ik kijk er al naar uit om het toestelletje in actie eens uit te proberen. Ondertussen laat ik jullie genieten van een paar beelden van mijn nieuwe aanwinst.

Pentax Spotmatic SP

En ik laat jullie ook even meegenieten van een japanse commercial uit die tijd: pentax, pentax, pentax, pentax! De boodschap wordt vrij duidelijk overgebracht!