Pentax Spotmatic SP

Rommelbeurzen zijn gevaarlijk. Zeer gevaarlijk. Vandaag was er eentje in de Beurshalle. En ik heb er wel een slag geslagen: een volledig functionerende Pentax Spotmatic SP kit voor 25 euro. Dat wil zeggen: met flitser, f/2.8 – 135mm lens, f/1.8 – 55mm lens. In de kit zat zelfs nog een identiteitsbewijsje van de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie. Blijkbaar een officieel douanedocument waarin staat dat het toestel in 1969 de grens naar Frankrijk had overgestoken. Nu leert wat opzoekwerk mij dat het model dat ik heb aangeschaft, geproduceerd werd tussen 1964 en 1967. Bovendien gaat het om een Asahi Pentax en geen Honeywell US import.

Afijn, ik kijk er al naar uit om het toestelletje in actie eens uit te proberen. Ondertussen laat ik jullie genieten van een paar beelden van mijn nieuwe aanwinst.

Pentax Spotmatic SP

En ik laat jullie ook even meegenieten van een japanse commercial uit die tijd: pentax, pentax, pentax, pentax! De boodschap wordt vrij duidelijk overgebracht!

5 replies

 • Ik heb er hier ook nog ergens zo één liggen, geen idee dat dat zo oud was though… Zit er ook zo’n flashy neklint bij?

 • Ik heb een Pentax ME uit 1976 liggen. Tof spul om mee te werken, veel aangenamer dan de Minolta die ik heb uit dezelfde periode.

 • Matthias

  30 december 2007 at 1:18 am

  @Tom: jup. Ik heb zelfs de originele leren case waarin ik de hele zooi kan meenemen 🙂

 • Eens gekeken, ik heb een Pentax ME gevonden, maar ik ben zeker dat we ook ergens zo’n spotmatic hebben liggen. Als kind heb ik er nog mee gespeeld.

  Waar kun je tegenwoordig nog voor een redelijke prijs laten ontwikkelen?

 • Matthias

  31 december 2007 at 10:29 am

  Ik ga straks even langs de minit colours in de steenstraat.

Commentaar is gesloten