Netsensei

Much Ado About Nothing

Twitter

Ik heb het even uitbekeken maar ik ben dan toch overstag gegaan: ja, ik behoor nu ook tot de grote Twitter hordes die tegenwoordig de boel onveilig maken.

Wat is Twitter? Wel, een website die je toelaat om te doen aan ‘micro blogging’. Het idee is dat je in minder dan 160 karakters vertelt waar je op dit moment mee bezig bent. Zoals elk goede social networking platform werkt Twitter ook met ‘Friends’ naar wie je kan linken en zo. Een beetje de contacts uit Flickr.

Wat mij opvalt is dat je opeens vreselijk dicht bij de schrijver komt te staan. Je leest berichtjes die een paar seconden oud zijn en je weet precies waarmee mensen bezig zijn. Persoonlijk denk ik dat het iets is wat ik vooral met mate ga gebruiken wat dat betreft. Daarnaast lijkt het wel een beetje IRC: je kan er perfect met elkaar mee gaan chatten en zo. Grappig.

Ik moet het allemaal nog een beetje ontdekken maar het lijkt me wel dikke fun te zijn.