What’s wrong with my iPod

Ik denk dat ik nooit één van die hippe iPod mensen ga worden. En wel omwille van deze redenen:

 • Iederéén heeft er eentje. Dezer dagen onderscheid een mens zichzelf door abstentie te doen van de iPod. Je kan niet op de trein of de tram of er zit wel een iPodmens voor, naast of achter jou. Ik erger mij er een beetje aan.
 • Apple domineert de markt. Ik hou niet van monopolies en zo. Oké, Google heeft dan wel het monopolie op zoekmachines. Maar hun motto ‘do no evil’ weten ze toch wel goed te volgen. API’s en zo vrijgeven. Creativiteit stimuleren. Apple daarentegen…
 • Ik wil een goede GSM én een muziekspeler in één toestel. Ik wil niet goochelen met twee toestellen. Om nog maar te zwijgen van hoeveel beide toestelletjes kosten. Je loopt al gemakkelijk met 4 à 500 euro kapitaal in je zakken. Verlies of diefstal is een dure grap! En een geïntegreerd toestel kan je al gemakkelijk voor minder dan 300 euro vinden.
 • DRM! Digital Rights Management. Maar de video die Benny Mako Hill en co hebben gemaakt vertelt dat verhaal zo’n beetje:

Een iPod? Leuk speelgoed om eens vast te hebben en over te kwijlen. Maar ik zie het toch niet onmiddellijk als het ultieme hebbeding.

16 replies

 • What’s wrong with my pants at Nieuws Is JuiSt Tegenwoordig
 • Als eigenaar van de mp3-speler in kwestie (de nano-variant), kan ik alleen maar zeggen dat ik het een erg gebruiksvriendelijk ding vind, meer dan andere toestellen van familieleden die ik voor aankoop al geprobeerd had.

  Het ‘hippe’ imago, tjah… Dat ding zit permanent in m’n broekzak en ik gebruik de slechte oortjes niet die standaard meegeleverd worden. Geen mens die dus ziet dat ik een iPod heb.

  De kapitalen in mijn broekzak zijn ook eerder beperkt, aangezien mijn gsm in der tijd al budget was en hij nu waarschijnlijk quasi niks meer waard is. Hij werkt echter nog fantastisch, dus ik ga geen tweehonderd euro extra uitgeven om zo’n gsm-mp3 combo met mindere geluidskwaliteit aan te schaffen.

  Nuja, tot zo ver de redenen waarom ik het niet erg vind dat ik een iPod bezit, allemaal persoonlijke mening. Wat ook geld voor jouw argumenten natuurlijk.

  Wat deze comment hoogst overbodig maakt. 🙂

 • Groot gelijk.

  Nog een reden: De IPod staat erom bekend qua functies niet echt uit te blinken: geen schitterende geluidskwaliteit, weinig ondersteuning op vlak van playlists of bestandsformaten en die walgelijk slechte oortjes.
  Bovendien zijn IPods ook nog eens verschrikkelijk overprijsd.

  Mij ook niet gezien.

 • Maar wat koop je dan wel best? Welke zijn de iPod-killers? In het ideale geval zou er een ‘mp3’-speler zijn die standaard rockbox draait met open hardware, etc, etc, maar die is er niet (dat ik weet). Iemand?

  (Ikzelf ben niet zo voor een combo GSM/mp3 btw.)

 • Matthias

  12 maart 2007 at 10:30 pm

  @Siuadan: klopt. Je hebt mijn punt begrepen. De iPod is een hebbeding zonder weerga. Ik heb er nooit een gekocht omdat ik mij altijd de bedenking maakte: “Ja maar, heb ik dat nu wel écht nodig?” En is het ding buiten zijn “hippe” imago werkelijk zo goed?

  Ik heb het ondertussen vaak genoeg het ding van vrienden en familie in handen gehad om te weten wat je er wel en niet mee kan. Vandaar.

  Ik geef toe dat ik mijn argument ook wel met een verborgen agenda maakte: ik ben op zoek naar een mobieltje met goede MP3 functionaliteit. Voor zover ik begrepen heb is de Nokia 5300 tegenwoordig een must. Integratie van zo’n functies in één apparaat is volgens mij de toekomst. iPods zijn nu wel op hun hoogtepunt en er is de iPhone, maar kan Apple daarmee de markt beheersen?

 • Ik vrees een beetje voor de battery capaciteit bij de combo mp3/gsm.

  Want je gaat je gsm meer gebruiken, maw meer power verbuiken, wil dus zeggen dat de levensduur van de battery korter zal zijn ( meer opladen ).

  Geef mij maar 2 toestellen

 • Tot voor kort was er qua prijs-kwaliteitsverhouding nu eenmaal niets beter dan een iPod … en ze zien er goed uit en zijn het meest gebruiksvriendelijk … misschien daarom dat zovelen er één hebben?

  Voor mensen die niet heel veel in muziek geïnteresseerd zijn en slechts een aantal nummers op zak wil, zijn er genoeg alternatieven, maar voor echte muziekliefhebbers die een heleboel cd’s bij de hand willen hebben, is het ideaal. De concurrentie is hard bezig, kijk maar naar Creative, en dit zal er hopelijk toe leiden dat ook Apple de prijzen wat kan drukken en nog betere toestellen op de markt kan brengen.

  En inderdaad, de integratie telefoon-mp3 speler is de toekomst, maar zou er eigenlijk al lang moeten zijn … het zal wel weer zo’n truc zijn om mensen eerst alles te laten kopen vooraleer het betere product er is …

  Maar kritiek geven enkel en alleen omdat iedereen er één heeft, is in dit geval echt stom, want er waren gewoon geen alternatieven tot voor kort, en dat was niet Apple hun fout! Ze hebben een goed product bedacht, en de concurrentie kwam hopeloos achter, tjah, goed voor hen zou ik zeggen …

  Blijkbaar is het dan verboden tegenwoordig om als eerste een goed product op de markt te brengen zonder dat andere maatschappijen een gelijkaardig product verschaffen. Deze “monopolie” (die er geen is aangezien de concurrentie vrij is om alternatieven te brengen) is de schuld van de concurrentie en niet van Apple.

 • @Diesel:
  De geluidskwaliteit van de ipod is zo goed als de kwaliteit van de nummers die er op staan.
  Zelfs met de oortjes heb ik niet te klagen (nee niks mis met mijn oren), het is vooral jammer dat het omgevingsgeluid nauwelijks gedempt wordt. Maar een kwaliteitshoofdtelefoon geeft uiteraard een positief verschil t.o.v. de oortjes.

  Ik heb me van dat “imago” nog nooit iets aangetrokken. Ik vind het vooral een handig ding die me veel leuke uren bezorgd en bovendien heel goed werkt als externe opslag voor mijn fototoestel.

 • Ik zit nu al aan mijn tweede Ipod. Eerst eentje van 20gig, sinds deze zomer één van 4 gig. En ik moet zeggen, ik kan niet meer zonder. Duidelijke menustructuur, handig om iets op te zoeken en een muziekkwaliteit die voor mij meer dan voldoende is.

  Dat is het belangrijkste voor mij: dat het kan wat ik wil dat zo’n toestel moet kunnen. En ik heb het gevonden in een Ipod, mét FM transmitter!

 • als contrast met al de vorige posts: iPod/mp3speler heb ik niet, gsm ligt 99% van de tijd veilig (uitgeschakeld) op de schouw..

 • @Rodenbach: tjah, toen mensen het vuur leerden beheersen waren er ook enkelen die zeiden dat ze liever lekker in de kou bleven staan

 • à bleobao: als ge nen iPod gaat vergelijken met basisbehoeftes, dan zijt ge goe bezig..

 • @ rodebach: da s waar! een ipod of gsm is niet noodzakelijk

 • @Rodenbach: ik gebruikte een butade om aan te tonen dat het stom is anti-technologie te zijn …
  wat is er in godsnaam mis met een iPod. en geloof het of niet, voor een grote groep mensen is het heel belangrijk om muziek bij zich te hebben, vroeger was het lang leve de cd-speler, dan lang leve de memorystick, nu lang leve de iPod en/of aanverwanten die even goed zouden zijn …

  we leven niet meer in jaren ’50, get over it. als jij deze dingen niet nodig hebt, goed voor jou, maar doe niet zo neerbuigend tegenover mensen die deze dingen zalige nieuwe ontwikkelingen vinden!

 • à bleobao: twas niet neerbuigend bedoeld, wilde gewoon wijzen op de relativiteit van de ipods en dergelijke.. ‘k ben niet tegen technologie, maar ben er verre van zo zeer mee bezig als andere mensen (waarmee ik trouwens GEEN oordeel vel over die personen)

 • ik ben ook helemaal niet zo veel bezig met technologische snufjes en dergelijke .. maar wel enorm veel met muziek. voor mensen die daar veel mee bezig zijn is de mogelijkheid om duizenden muziekstukken elke seconde van de dag bij zich te hebben op een handig toestelletje toch een ongelooflijke uitvinding.
  waar is de tijd dat een muziekcollectie gigantisch veel plaats innam met platen, of zelfs de tijd toen je muziek enkel kon horen bij live-uitvoeringen … voor ons onvoorstelbaar.
  en eigenlijk vind ik stiekem die oude platen nog steeds zalig om te hebben en een plaats te geven bij mij thuis. 😉

Commentaar is gesloten