Time eens uw douche

Deze week stond er in het geschreven dagblad een artikel over de laatste hippe ecologisch verantwoorde gadgets. Zoals daar zijn: de iPod-met-zwengel bijvoorbeeld. Mijn aandacht werd getrokken door de doucheklok. Een waterdichte stopwatch met zuignappen. Je  stelt in hoe lang je wil douchen en dan plak je dat ding tegen de muur. Niet geheel onverwacht maant  het klokje u onder hels kabaal aan om uit de douche te stappen als de tijd op is.

Ecologisch zeer verantwoord maar wel vrij primitief vond ik.

Zelf doe ik dat al een eeuwigheid met mijn iPod. Niet dat die van zuignappen voorzien is of waterdicht is. Ik leg die met het volume wijdopen op de vensterbank. Ik heb een kleine doucheplaylist met een twee of een drietal songs. Stopt de muziek, dan is het tijd om de waterkraan toe te draaien.

Zo sta ik ’s morgens bijvoorbeeld onder de douche met The Dandy Warhols – Goodmorning. Als ik het eens wat langer wil rekken dan neem ik een iets langer nummer. Telegraph Road van de Dire Straits. Goed voor 14 minuten en 14 seconden plensplezier.

Het ware natuurlijk nog leuker indien je de twee zou combineren: een waterdichte klok annex MP3 speler met zuignappen. Of als je in bad zit: een exemplaar met een groter scherm voor video. TV kijken op je koelkast? Dan ook in bad! Al is dat dan weer misschien iets minder ecologisch verantwoord…

5 replies

  • Die klok zou zeer handig zijn voor ’s morgens, want soms durf ik het wel eens iets te lang te trekken, waardoor ik extra snel richting station moet fietsen 🙂

    Maar eigenlijk douche ik wel graag, dus het gedacht om daar een tijd op te plakken, is voor mij een beetje absurd 🙂

  • Ik sta gewoon te laat op waardoor mijn tijd in de douche sowieso beperkt blijft tot een dikke vijf minuten. 😉

  • Ik zet Radio1 op en geef mezelf de tijd van 1 liedje omdat ik absoluut de reportages en gesprekken niet wil missen

  • Ik heb zo’n ding gehad (shower drop) en dat zogenaamde waterdichte valt wel tegen. Na twee dagen defect. Nieuwe gekregen: zelfde effect. Dus ik zou zeggen, zet een eierwekker of wekker in de vensterbank en klaar is kees.

  • Voor de volledigheid; een showerdrop is een digitale timer, niet dezelfde dus…

Commentaar is gesloten