Netsensei

Much Ado About Nothing

Assertief

In mijn werk is het belangrijk dat je initiatief en vindingrijkheid toont. Dat betekent dat als een probleem of een vraag zich aandient, ik mij eerst zo goed mogelijk probeer te informeren, die informatie verwerk en er dan een antwoord op probeer te verzinnen.

Als – momenteel – enige projectmedewerker betekent dat ik wel over wat vrijheid beschik om zelf oplossingen te bedenken en ze af te stemmen met de projectleider. Minstens één persoonlijke verrijking die ik aan deze job zal overhouden, is dat ik er niet voor terug zal deinzen om zelf het initiatief te nemen.

In casu betekent dat dat ik al snel eens naar telefoon of mail zal grijpen om met de andere collega’s iets te organiseren of om antwoorden te krijgen. Zelfs al moet ik daarvoor bij Amerikaanse vakgenoten zijn. Dat probeer ik ook in mijn dagelijkse leven toe te passen. Zo probeer ik daarjuist op een website te komen van een high profile bedrijf om wat meer info te krijgen. Helaas krijg ik steeds een blanco venster te zijn of een time-out. Shame! Nu wil ik écht wel die informatie en heb ik via hun – gelukkig wél werkend – contactformulier een mailtje gestuurd. Ik ben benieuwd naar het antwoord!

Trouwens, het legt wel degelijk af om vragen te stellen: het toont de bevraagde dat er wel degelijk interesse is en met de feedback kan die zijn dienst, product,… verder verbeteren. Kortom, niet tevreden of zit je met een vraag of twijfel? Aarzel dan niet om te bellen, mailen, schrijven… Assertiviteit rocks!