Wat we vandaag hebben geleerd

Zoals altijd trok ik ook vanmiddag naar de Delhaize aan de overkant van de straat. Onder de inkompoort had een groepje schoolgaande jeugd voorzien van DV camera en een knoert van de microfoon zich opgesteld.

Vaneigens werd ik geviseerd. Of ik geen tijd had om één vraagje te beantwoorden? Ik zat even zonder uitvluchten (vergaderingen, telefoontje op mijn gsm,…) dus liet ik maar begaan.

De vraag luidde “Zien slechtszienden beter als ze spinazie eten?”

Erm. Neen? De geest even pijnigen? Ik draag nu al een bril (contactlenzen zijn aan mij niet besteedt) dus als ik daar opeens troebel door begin te zien is mijn eerste reactie naar een afspraak bij de oogarts boeken. Niet een kilo spinazie in de Delhaize inslaan.

Bleek dus dat ik het bij het foute eind had. Naar het schijnt is spinazie wel degelijk goed voor je ogen. Weeral een nutteloos feitje bijgeleerd. Niet dat ik spinazie niet lekker vind. Ik heb het eerder voor wortelen. En naar het schijnt zijn die ook goed voor je zicht…

7 replies

 • Ewel, ik kan je zeggen dat dat van die wortelen dikke zever is. Bij mij dan toch.

 • Had ze ook aan de hand. Nadat ik hen verteld had dat ik er niks van merk en nochtans vaak spinazie eet vroeg die jongedame of je er dan misschien heel sterk van wordt. Zie ik er nu echt zo dom uit?

 • allé, dat weten we dan ook al weer 🙂

 • Mocht men zo’n vraag aan mij stellen dan begon ik luidop te lachen denk ik…. Een domme reactie blijkbaar….want ik lees op het net het volgende
  Het oog bevat ook een hele reeks pigmenten die in onze voeding zitten. Zo is de macula rijk aan luteïne en zeaxanthine. Deze carotenoïde pigmenten zijn vooral overvloedig aanwezig in bladgroenten (broccoli en spinazie), eigeel, mandarijnen en maïs..

 • slechtzienden ipv slechtSzienden
  besteed ipv besteedT

  Bovendien is het totale zever om te stellen: deze groenten bevatten stoffen die je ogen helpen onderhouden, dus als je dat eet dan moet je geen bril dragen … Dat heeft er helemaal niets mee te maken.

 • Vraag het anders eens aan een konijn mbt die wortelen. 🙂

Commentaar is gesloten