Netsensei

Much Ado About Nothing

Wat we vandaag hebben geleerd

Zoals altijd trok ik ook vanmiddag naar de Delhaize aan de overkant van de straat. Onder de inkompoort had een groepje schoolgaande jeugd voorzien van DV camera en een knoert van de microfoon zich opgesteld.

Vaneigens werd ik geviseerd. Of ik geen tijd had om één vraagje te beantwoorden? Ik zat even zonder uitvluchten (vergaderingen, telefoontje op mijn gsm,…) dus liet ik maar begaan.

De vraag luidde “Zien slechtszienden beter als ze spinazie eten?”

Erm. Neen? De geest even pijnigen? Ik draag nu al een bril (contactlenzen zijn aan mij niet besteedt) dus als ik daar opeens troebel door begin te zien is mijn eerste reactie naar een afspraak bij de oogarts boeken. Niet een kilo spinazie in de Delhaize inslaan.

Bleek dus dat ik het bij het foute eind had. Naar het schijnt is spinazie wel degelijk goed voor je ogen. Weeral een nutteloos feitje bijgeleerd. Niet dat ik spinazie niet lekker vind. Ik heb het eerder voor wortelen. En naar het schijnt zijn die ook goed voor je zicht…