Netsensei

Much Ado About Nothing

Ik kocht een Blue Snowball microfoon

Kijkt. Ik heb nieuw speelgoed!

Wat is het? Een Blue Snowball microfoon! Voor 77 euro op de kop getikt bij de Bax Shop. Eergisterenavond besteld, gisterenmorgen geleverd. Like a boss.

Wat ik daar mee ga doen?

Wel, screencasts maken, tiens!

Waarover dan?

Tjah, Drupal en WordPress natuurlijk. Maar in feite kan het over gelijk wat gaan. Zolang ik er maar op het scherm een uitleg over kan geven. Er zijn uiteraard al duus’d-en-een mensen mij voor gegaan. Dus ik écht iets nieuws doe ik niet. ’t Is natuurlijk ook niet meteen de bedoeling om domweg beginnertutorials te maken wegens dat het juist dat is wat die duusd-en-een mensen reeds hebben gedaan.

Het idee is om tips ’n tricks op te nemen die een stapje verder gaan. Interessante kneepjes die ik doorheen mijn werk tegen kom en die het waard zijn om te delen. Ik ga niet met voorbereidingen en battle plans heelder screencastreeksen te maken. Het idee is om er eerst een paar losse opnames te maken en dan te kijken waar het mij brengt. Zoals alles is screencasting een kunst. Ik heb mij er vroeger al eens aan gewaagd: slechts door oefening en veel proberen wordt je materiaal beter.

Waarom screencasts?

Omdat het gewoon makkelijker en leuker is om een YouTube filmpje te maken dan een hele tutorial uit te schrijven. De ervaring leert trouwens dat een bitesize filmpje van 5 à 10 minuten interessanter is als je een nieuwe techniek moet leren, dan een abstracte beschrijving in een artikel. Het is natuurlijk ook een stuk persoonlijker wanneer je je stem leent.