Netsensei

Much Ado About Nothing

Oud!

Een mens beseft pas dat hij oud wordt wanneer ie naar het nieuws kijkt. De moordenaar van Hrant Dink is dus van 1990. Nog geen 17 jaar oud. Oké, da’s op zich nog piepjong, maar wel al oud genoeg om te beginnen moorden. Mijn jongste broer is van 1989 en die zit in zijn laatste jaar middelbaar, go figure!

Mensen geboren in 1990…

  • … hebben nooit de val van de Berlijnse Muur en het opdoeken van de USSR meegemaakt. Ik heb dat bewust meegemaakt. Het strijken van de vlag, de rumoerige machtswissel met Jeltsin en al.
  • … hebben nooit bewust de Golfoorlog meegemaakt. Ik dus wel: ’s ochtends met pa kijken naar de nachtkijkerbeelden uit Bagdad op CNN. Ook een first!
  • … hebben nooit andere presidenten gekend dan Bill Clinton en Junior. En over die eerste zullen ze ook niet zo héél erg veel kunnen zeggen.
  • … waren ochot 11 jaar toen 9/11 plaats vond. De oorlog in Irak is iets waar ze mee zijn opgegroeid.
  • … hebben nooit bewust koning Boudewijn gekend. Laat staan de hysterie rond diens dood meegemaakt. Ik wel, ik was op zomerkamp en toen men ons dat vertelde dachten we de eerste 24 uur dat het een mop was van de leiding.
  • … hebben nooit een tijd gekend waar computers slechts een absoluut luxeproduct waren.
  • … hebben de hype rond Titanic en de cultus rond Leo DiCaprio slechts vaag meegemaakt.

Ach, ik ga zwijgen want ik denk dat ik hier een aantal mensen zwaar depressief aan het maken ben.