Ubuntu woes

Slechte punten voor Ubuntu! Ik probeer een dualboot te maken op een oude HP Vectra. De live cd van Ubuntu opgestart en de installatieprocedure aangevuurd. Eenmaal bij de partitioner liep het fout. Ik verkleinde de NTFS partitie van de bestaande Windows XP installatie en creëerde een reiserfs partitie van 3Gb. Toen ik het mountpoint voor de root aangaf herkende de installer opeens de partitie niet. Dan maar een stap terug… om te merken dat beide partities ‘unknown’ waren.

Dan maar de installatie afgebroken en proberen te booten in windows. Maar dat lukt al helemaal niet. Momenteel krijg ik iets in de trend van “partition signature != 55AA”. Dat zit dus hélemaal verkeerd.

Gelukkig gaat het om een testpc waarop ik kan doen wat ik wil. Alleen jammer dat ik windows énkel kan installeren vanaf een ghost DVD en ik heb nu juist geen DVD lezer in dit antieke ding zitten. Gr. Eens zien of ik nog iets kan redden…

3 replies

 • De kans is groot dat je gewoon kan opstarten met een gewone XP bootCD en daar “fixmbr” moet uitvoeren om het geheel terug werkende te krijgen.

  NTFS is evil, dat verkleinen is niet zonder risico. Noch met een Ubuntu installer, noch met Partition Magic of eender welke tool. Zeker een paar keer defragmenteren vooraleer je daar aan begint.

  Wat wel kan helpen, is in de partitioner van Ubuntu na het verkleinen van de NTFS-partitie die wijzigingen even te laten wegschrijven naar de schijf. Doe dit voor elke stap die je maakt in het veranderen van partities.

 • Matthias

  17 juli 2006 at 3:26 pm

  mja, ’t probleem is dat dit een afgeschreven machine is waarvoor geen opstartdisk bestaat (’t zijn hier allemaal ghosts op DVD tegenwoordig). Nu ja, ik heb er ondertussen een ‘total Ubuntu’ van gemaakt…

  … en NTFS is inderdaad 3v1l!

 • Ah, da’s meteen de beste oplossing voor het probleem 🙂

Commentaar is gesloten