Netsensei

Much Ado About Nothing

Ubuntu woes

Slechte punten voor Ubuntu! Ik probeer een dualboot te maken op een oude HP Vectra. De live cd van Ubuntu opgestart en de installatieprocedure aangevuurd. Eenmaal bij de partitioner liep het fout. Ik verkleinde de NTFS partitie van de bestaande Windows XP installatie en creëerde een reiserfs partitie van 3Gb. Toen ik het mountpoint voor de root aangaf herkende de installer opeens de partitie niet. Dan maar een stap terug… om te merken dat beide partities ‘unknown’ waren.

Dan maar de installatie afgebroken en proberen te booten in windows. Maar dat lukt al helemaal niet. Momenteel krijg ik iets in de trend van “partition signature != 55AA”. Dat zit dus hélemaal verkeerd.

Gelukkig gaat het om een testpc waarop ik kan doen wat ik wil. Alleen jammer dat ik windows énkel kan installeren vanaf een ghost DVD en ik heb nu juist geen DVD lezer in dit antieke ding zitten. Gr. Eens zien of ik nog iets kan redden…