Dapper Drake

Kijk! Ubuntu heeft een nieuwe versie uit: [tag]Dapper Drake[/tag] 6.06 LTS. Dat laatste staat voor Long Term Support. Inderdaad, dit is de eerste [tag]Ubuntu[/tag] release die ook mikt op bedrijven (servers, desktops, workstations) door gedurende een langere termijn (5 jaar) ondersteuning te bieden. Daarom is deze release vooral ook gericht op stabiliteit. Daarnaast blijft Ubuntu natuurlijk ook gebruiksgemak na streven. Quote [tag]Mark Shuttleworth[/tag]:

Ubuntu has a reputation for working well out of the box on desktops, and we have worked to bring that same ease of deployment and configuration to the server marketplace

Kortom: Ubuntu is op dit moment het meest interessante opstapje als je eens een alternatief besturingsysteem zou willen proberen. Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid bediening blijven daarbij de voornaamste doelstellingen. Standaard wordt Ubuntu geleverd met Gnome 2.14.1. De liefhebbers kunnen uiteraard altijd gratis hun CD’tjes bestellen.

desktop ubuntu

3 replies

  • Geen zin om ook voor steunpunt door te gaan en CD’s uit te delen aan mensen die er eentje komen afhalen? Dan hoeven die mensen geen zes weken te wachten op hun CD.

    http://www.ubuntu-be.org

  • Matthias

    4 juni 2006 at 10:08 am

    Goh. Ik heb gezien dat er al punten zijn in Antwerpen en Brugge. Hoewel een leuk project heb ik er niet écht de tijd voor om mij er mee bezig te houden…

  • Goh, ik verwacht daar ook niet veel tijd in te steken hoor. Gewoon een CD geven aan wie er een nodig heeft. Installeren ga ik mij niet mee bezighouden, tenzij ik in een goeie bui ben en veel tijd over heb. Even een korte demonstratie geven, zie ik nog wel zitten.

Commentaar is gesloten