Netsensei

Much Ado About Nothing

Dapper Drake

Kijk! Ubuntu heeft een nieuwe versie uit: [tag]Dapper Drake[/tag] 6.06 LTS. Dat laatste staat voor Long Term Support. Inderdaad, dit is de eerste [tag]Ubuntu[/tag] release die ook mikt op bedrijven (servers, desktops, workstations) door gedurende een langere termijn (5 jaar) ondersteuning te bieden. Daarom is deze release vooral ook gericht op stabiliteit. Daarnaast blijft Ubuntu natuurlijk ook gebruiksgemak na streven. Quote [tag]Mark Shuttleworth[/tag]:

Ubuntu has a reputation for working well out of the box on desktops, and we have worked to bring that same ease of deployment and configuration to the server marketplace

Kortom: Ubuntu is op dit moment het meest interessante opstapje als je eens een alternatief besturingsysteem zou willen proberen. Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid bediening blijven daarbij de voornaamste doelstellingen. Standaard wordt Ubuntu geleverd met Gnome 2.14.1. De liefhebbers kunnen uiteraard altijd gratis hun CD’tjes bestellen.

desktop ubuntu