Eyecandy

Oké, na een middagje prutsen heb ik deze tutorial aan het praten gekregen. Momenteel zijn dit de effectjes waarmee ik begroet word op mijn desktop:

Met dank aan GLX en Compiz.

Overigens heb ik bovenstaande filmpje opgenomen met ffmpeg. Een tip voor op het werk, want daar moet ik ook aan de slag met screencasts. Alleen moet ik in windows betrouwen op share/freeware die niet altijd even goed werkt. Wink levert wel goede resultaten maar ik een screencast met de laatste versie kan je niet in een loop laten afspelen. Vreselijk onhandig voor wat wij willen doen.

Matthias en Twanne hebben een productieve middag achter de rug…

2 replies

 • Wow, nice! Heb ook juist Dapper geïnstalleerd (dual-boot), en ik moet zeggen dat dat een pak vlotter ging dan wat ik bij jou gelezen had.

  Iomega mini-HD werd onmiddellijk herkend, alsook WiFi en Bluetooth. Tot hiertoe ziet het er wel best ok uit.

  Ik ga eens uitzoeken of de Mini 3d graphics ondersteunt…

 • Matthias

  22 juli 2006 at 2:48 pm

  Mijn geknoei met partities had in se eigenlijk niets te maken met Ubuntu, hoor.

  Wel, de installer is vrij gebruiksvriendelijk in die zin dat je niet doodgeslagen wordt met opties. Jammer genoeg is de partitioner een doorn in mijn oog. Je weet écht neit of je systeem de installatie overleeft.

  Het is idd wel zo dat hardware wel mooi werkt. Zo had ik mijn digitale camera direct aan de klap gekregen. In het verleden heb ik daar zelfs nog kernels voor moeten compileren op andere distro’s om daar support voor te hebben. En dan werkte het soms nog altijd niet naar behoren…

  Het grafische gebeuren vind ik mooi, maar ik ga mij niet generen om van de CLI gebruik te maken. Iets waar de gemiddelde gebruiker meer moeite mee heeft. Dit is uiteindelijk een “makkelijke” desktopdistro. Tout court.

Commentaar is gesloten