Netsensei

Much Ado About Nothing

Twitter @ BarcampGent

BarcampGent staat al een eeuwigheid met en grote rode cirkel en een paar stevige pijlen angeduid op mijn kalender. Het zal de eerste keer zijn dat ik aan een Barcamp deelneem, en ik wil er tegelijk ook goed invliegen: met een eigen projectje. Ik heb even moeten nadenken voor ik een goed onderwerp had. Uiteindelijk besloot ik een dag of tien geleden dat ik iets rond de Twitter wil doen: Twitter programmeren voor dummies. Ik heb het idee even wat laten gisten en er in – relatieve – stilte aan gesleuteld.

Ondertussen is het een aardig project geworden. Zelf ben ik uiteraard ook nog groen achter de oren, maar ik zou mezelf de komende maand wat wijden aan de Twitter API. Al doende maak ik nota van mijn bevindingen. Meer zelfs, het is de bedoeling om een on line microtutorial programmeren voor de Twitter API te schrijven. Met micro bedoel ik: kort, bondig en begrijpelijk.

Op 29 maart hoop ik tijdens een powertalk op BarcampGent mijn exploten wat uit de doeken te doen en het eindresultaat voor te leggen.

Ik ben keihard benieuwd hoe ver ik hierin ga geraken…