Huishouden

Ha! Ik heb gisteren nog eens wat kunnen programmeren na de uren. Niet altijd even evident. Dit heb ik gedaan:

 • WP-Referer 0.2: ik heb get_referer() volledig herschreven. Zoals de naam doet vermoeden haalt deze functie de referer van een hit op en steekt die in een databank.
 • MySQL op OSX: hier struikelde ik al lang over. Om de één of andere reden kon PHP op mijn laptop géén connectie maken met de MySQL daemon. Blijkbaar ligt het aan de hostnaam: verbinden met localhost lukt niet, met atlas.local dan weer wél. Hmpf. Uiteindelijk dan toch WordPress op OSX aan de klap gekregen.
 • Wat huishoudelijk voorbereidend werk op mijn webruimte.
 • Zitten prutsen met de delicious API. Ik zou graag een plugin maken die het volgende doet: mensen die hier geraken via google, daarvan de keywords uit hun query distilleren, die aan voederen aan delicious en de resultaten terug weergeven. Helaas beperkt de API zich tot het ophalen van posts en tags gerelateerd aan jouw account. Niet ideaal! Ik zou echter graag de vollédige delicious databank kunnen aanspreken. Hm.

Ik ben goed bezig heb ik de indruk! Har!

3 replies

 • PHP gebruikt op OSX default een andere socket dan die waar MySQL op draait (als je gebruik maakt van de meegeleverde OSX versie en de default install van MySQL die je op mysql.com kan downloaden).

  MySQL zal op OSX zijn socket plaatsen in /tmp/mysql.sock

  PHP zal per default proberen met MySQL te communiceren op een file onder /var/mysq.whatever

  De oplossing: maak een kopie van /etc/php.ini.default naar /etc/php.ini (OSX heeft standaard geen php.ini file) en zet in die file mysql.default_socket = /tmp/mysql.sock (doe gewoon en find naar default_socket en je vindt het wel).

  Voila: PHP kan MySQL wel vinden (misschien wel eerst apache eens heropstarten :)).

 • Matthias

  17 maart 2006 at 2:31 pm

  Klopt. Ik had dat inderdaad vastgesteld. 🙂
  Dank voor de oplossing want daar was ik dus eigenlijk zo’n beetje naar op zoek.

 • Goed om te onthouden zo’n dingen.

Commentaar is gesloten