Netsensei

Much Ado About Nothing

Huishouden

Ha! Ik heb gisteren nog eens wat kunnen programmeren na de uren. Niet altijd even evident. Dit heb ik gedaan:

  • WP-Referer 0.2: ik heb get_referer() volledig herschreven. Zoals de naam doet vermoeden haalt deze functie de referer van een hit op en steekt die in een databank.
  • MySQL op OSX: hier struikelde ik al lang over. Om de één of andere reden kon PHP op mijn laptop géén connectie maken met de MySQL daemon. Blijkbaar ligt het aan de hostnaam: verbinden met localhost lukt niet, met atlas.local dan weer wél. Hmpf. Uiteindelijk dan toch WordPress op OSX aan de klap gekregen.
  • Wat huishoudelijk voorbereidend werk op mijn webruimte.
  • Zitten prutsen met de delicious API. Ik zou graag een plugin maken die het volgende doet: mensen die hier geraken via google, daarvan de keywords uit hun query distilleren, die aan voederen aan delicious en de resultaten terug weergeven. Helaas beperkt de API zich tot het ophalen van posts en tags gerelateerd aan jouw account. Niet ideaal! Ik zou echter graag de vollédige delicious databank kunnen aanspreken. Hm.

Ik ben goed bezig heb ik de indruk! Har!