Netsensei

Much Ado About Nothing

Omkatten

Mm. Omkatten. Ik ben bezig met de omkat van mijn sjoe haar weblog. Of beter, de conversie van Movable Type naar WordPress. De motor verandert, maar de motorkap blijft hetzelfde. De potsjes die ze de voorbije jaren maakte heb ik zo goed als allemaal geïmporteerd in een WordPress databank. De links naar afbeeldingen en zo moest ik wel manueel fixen. Geen gemakkelijk werkje, maar uiteindelijk toch volledig voltooid.

De volgende stap is de lay-out. Die hou ik hetzelfde, op een paar kleine modifcaties na. Ik gebruik de ‘classic’ theme van WordPress als basis. Eerst heb ik de standaard stylesheet domweg overschreven met de stylesheet van de Movable Type installatie, dan vervolgens manueel de verschillende templates de overeenkomstige classes en divs gedefinieerd. Na een halfuurtje prutswerk was de omkat grosso modo compleet. Vrij academisch eigenlijk.

Het grootste werk nu is het opkuisen. In de stylesheet zitten een pak ongebruikte elementdefinities. En de templates moeten ook nog wat ontdaan worden van overbodige code. Tenslotte nog een aantal leuke plugins installeren en een aantal dingen toevoegen. Da’s een werkje voor vanavond…