Netsensei

Much Ado About Nothing

Waterken

Het zat er al een tijd aan te komen, maar het gat voor het Museum voor Schone Kunsten hebben ze hier eindelijk afgewerkt. Het is nu een kunstwerk. Een bassin met fake groen zeewier in een stevig materiaal dat gevuld is met water. In het midden van het bassin zit er een soort kloof waarlangs het water in een cyclus in en uitstroomt. Soms is het bassin dus halfleeg en soms is het compleet vol.

Persoonlijk vind ik het best wel geslaagd. Het is eens iets anders dan de standaard fontein, grasveld,… En blijkbaar vinden andere mensen dat ook: ’s avonds zitten of staan er nu altijd mensen rond te kijken naar het water. Zich afvragend wat het nu allemaal moet betekenen. Daarjuist passeerden we er nog en stond er nog volk in het duister te turen.

Eens benieuwd of het water er ook in de winter nog zal staan. En of er mensen in de zomer er samen rond zullen zitten op dekentjes en zo met een avondpicknik!

P.S. Dit is getypt op de nieuwe laptop van kameraad Webster. Leuk speelgoed, overigens!