Netsensei

Much Ado About Nothing

Geknoei met PHP

Bon. Ik ben zo’n beetje begonnen met knoeien aan een versie 0.2 voor WP Referer. Een flink deel van de code kan ik blijkbaar meteen herbruiken. Haroe brova! De installatie van twee SQL tabelletjes had ik in WordPress 2.0 lopen in no time flat. Minus optimalisatie en zo.

Vooraleer ik verder ga, kijken of ik een haak kan zetten met Akismet om referer spam te counteren. De API is de eenvoud zelve. Alles gebeurt via POST requests over HTTP. Zo op het eerste zicht denk ik dat je wel Akismet en een Akismet API key (te verkrijgen via WordPress.com nodig zal hebben om WP Referer 0.2 te laten werken. Ik kan Akismet support natuurlijk optioneel maken, maar dat zou een beetje het punt bederven. Mijn ervaring is dat Akismet degelijk werk levert.

Moeilijker wordt het om referers door te sturen. De api-key.rest.akismet.com/1.1/comment-check call krijgt een pak argumenten mee. Dingen zoals ‘comment_author’ en ‘permalink’ die niet van toepassing zijn wanneer je referers wil checken. Hmz. Alles is weliswaar optioneel – ik hoéf ze niet mee te sturen – maar Mullenweg en co raden het toch niet aan om zomaar zaken weg te laten.

This is basically the core of everything. This call takes a number of arguments and characteristics about the submitted content and then returns a thumbs up or thumbs down. Almost everything is optional, but performance can drop dramatically if you exclude certain elements. I would recommend erring on the side of too much data, as everything is used as part of the Akismet signature.

Hmzr. Ik denk dat ik daar wel enige tijd in zal steken.

Verder denk ik er aan geen volledige URI’s meer mee te geven maar enkel nog het domein/host waar mensen vandaan komen. En de keywords functionaliteit moet ik ook eens herprogrammeren want die leek niet al te denderend te werken. Pom pom. Veel ideëen, weinig tijd.

Remember, code is poetry!