Netsensei

Much Ado About Nothing

Spammers

Bon. De laatste 48 uren liggen we weer onder spamvuur. Akismet lijkt wat te falen. Nu ja, 30 berichtjes te modereren is geen groot aantal. Maar toch, het is een indicatie. Overigens heb ik willen merken dat een oude Movable Type installatie toch nog zo zijn nut heeft: als honey pot voor spammers. Ik heb met wat SQL een kleine 700 ip adressen van commentspammers weten te verzamelen. Jammer genoeg is het nogal erratisch zodat ik moeilijk hele ip ranges kan blokkeren. Voorlopig heb ik het gros in een htaccess file gegooid. Op zich is zoiets een eindeloos werkje (curse the man who invented DHCP!) en uiteindelijk blokkeert een mens het volledige interwab tot zijn website, maar voorlopig probeer ik zo de vloed een beetje in te dijken.

O ja, ik heb ook Spam Karma terug geactiveerd. Moesten er problemen zijn, mij even melden!