Héét

Ja, het is warm. Ja, het wordt nog warmer. Pff. Eigenlijk is het nog een geluk dat het archief verhuisd. Zo werd ik vandaag opgevorderd van mijn gewone bezigheden zoals het schrijven van een artikel – *zwaait eens naar Petra* – en ander werk. Ik mocht meehelpen met het verleggen van enkele honderden legplanken in de archiefcontainers van het nieuwe gebouw.

Nu moet je weten dat archief best op een constante temperatuur wordt bewaard. En zoals het een state-of-the-art archiefgebouw betaamt zijn wij daar dus ook op uitgerust: grote airco’s in élke container. Dat betekende dat ik de ganse voormiddag in een frisse 16/17 graden met legborden mocht sleuren wegens handen te kort. Ha!

Deze middag had ik minder geluk want toen kwam de versterking opdagen. Ik werd terug verwezen naar het bloedhete kantoor waar ik de laatste twee jaar huis heb. Hmpf. Dan nog maar wat verder brielen aan mijn artikel.

3 replies

 • Misschien ook eens naar Wim, mijn opvolger bij Heemkunde Vlaanderen, zwaaien. Kwestie dat hij zich niet uitgesloten voelt. 😉

 • “brielen, brielen, …” we zullen wij wel de moeite doen om het werkstuk te lezen en van commentaren te voorzien…

  tishraahhedaan,
  F.

 • Matthias

  17 juli 2006 at 11:10 pm

  Michelangelo schilderde de Sixtijnse kapel ook niet op één middag. Waarmee ik wil zeggen: ’t zijn de laatste zinswendingen en het integreren die überhaupt wat prutswerk kosten. Los daarvan is elke feedback nog altijd zéér gewaardeerd,

Commentaar is gesloten