Netsensei

Much Ado About Nothing

Huiswerk

Omdat iedereen die tegenwoordig invult ga ik dan ook maar over tot spontane schuldbekentenissen…

Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?

Niet bepaald. Dat had alles met de sfeer te maken. Ik zat dan ook op een college met een reputatie. Niet dat ik geen vrienden had, maar ik was ook niet bepaald the popular kid on the block. Eigenlijk keek ik best wel uit naar de dag dat ik het achter de rug zou hebben.

Wat was je lievelingsvak op school?

Cultuurvakken, geschiedenis op kop. De appel valt niet ver van de boom en ik koos bewust voor Grieks-Latijn. Wat dat betreft had ik ook goede leerkrachten en treffelijke punten. De lessen esthetica en geschiedenis waren zo’n beetje de hoogtepunten van de week.

De klassieke talen kwamen daarachter. Hoewel niet altijd even eenvoudig vond ik Ovidius en Tacitus werkelijk de bom. Ik heb hier ook nog schriften vol vertalingen van Homeros liggen!

Wat was je minst favoriete vak op school?

Wiskunde en vakken zoals fysica of biologie. Ik zat dan ook in klas met mannen die tegenwoordig doctorandi zijn in de zuivere wiskunde of de kwantumfysica. Dat betekende dat kneusjes al vroeg werden gelost. Alle bijlessen ten spijt was ik altijd gebuisd. Bovendien kregen we 6 uur wiskunde op 4 uur tijd. Nochtans vind ik wiskunde op zich best wel leuk. In de laatste twee jaren zat ik samen met een “normale” klas, kreeg ik 3 uur wiskunde en kon ik beter volgen, maar de schade was wel geleden. Ondertussen heb ik mij met mijn diploma Toegepaste Informatica zwaar gebroken met het verleden.

Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?

Voornamelijk schrijfgerief. Brol zat er niet in. Bovendien verloor ik altijd de helft van wat er in mijn pennenzak zat zodat ik van tijd tot tijd enkel aangewezen was op een stomp potlood of leentjebuur moest spelen.

Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?

Wij moesten zeer braaf zijn. Geen bloem of eieren en het gebruik van confetti was aan banden gelegd. Bovendien organiseerde school een zwaar zuigend optreden van een entertainer. Gelukkig hadden we zelf ook een optreden in de namiddag georganiseerd: een persiflage op Alles kan beter. Ik speelde Rob Van Oudenhoven, dat waren mijn five minutes of fame op school. Veel heb ik ’s avonds niet gefeest: ik zat in die week met een zware griep. Dat ik sowieso meedeed met de school was tegen doktersbevel. Uiteindelijk werd het een bioscoopje met kameraad B. Als ik mij goed herinner hebben wij deze film gezien. Enfin ja, niets spectaculairs dus.