All things great and small

Wow! Kijk eens aan! Lien van Gent Blogt staat blijkbaar op de SP.a lijst voor de komende verkiezingen. Groot Nieuws waar De Standaard mee uitpakt.

Ik denk dat kameraad Stijn het mooi uitdrukt:

Het kan aan mij liggen, maar zolang gent.blogt.be niet als een propaganda-vehikel door de vaste auteurs gebruikt wordt, is er toch geen enkel probleem?
Ik had pluralistisch trouwens verstaan als “alles behalve fasho’s”. En daar heb ik geen problemen mee.

Kijk. Gent blogt is wat mij betreft het eerste high-profile stadsblog met een groot bereik en een grote impact. Is het op dat niveau nog mogelijk om buiten de politiek om te kunnen? Laat staan zonder hun onafhankelijkheid op te geven? Ik denk dat het moeilijk ligt om niets aan te nemen.

Uiteindelijk is iedereen vrij om te doen en te laten wat ze willen. Ik vind dan ook niet dat Lien Gent Blogt moet laten vallen omdat ze toevallig op een lijst staat. Het getuigt trouwens van sociaal engagement dat ze nog achter Gent Blogt staat.

Tenzij, natuurlijk, Gent Blogt omgetoverd wordt tot een heuse propagandamachine. Iets wat weinig waarschijnlijk is omdat zowel de andere vzw leden als hun lezers gezamelijk over de integriteit van Gent Blogt waken.

Verder vraag ik mij trouwens af wat Bart Vanacker nu precies wilde bereiken. Ik vind het artikel an sich bepaalt tendentieus. Kwestie van nog eens de knuppel in het hoenderhok te gooien?

3 replies

 • En bart was vroeger zelfs schrijver van ons. Wat een toevalletje, denk ik dan.

  Maar bon: om alle misverstanden te voorkomen wil ik even duidelijk stellen dat de lijm om de affiches van Lien te plakken zal betaald worden uit de kas van de Gentblogt vzw. Verder dragen wij op redactievergaderingen vanaf nu alleen nog maar rood en zingen wij ’s ochtends bij het opstarten van onze computer gezamelijk de internationale door onze skype-microfoontjes.

 • Het is erg, al dat opgeklopt gedoe. Precies of we zijn bij Gentblogt allemaal maagdelijke pastoors die voor Kerk en Leven schrijven en nu betrapt worden met een koorknaapje…

 • Matthias

  9 maart 2006 at 10:08 pm

  Welja, hoge bomen…

  Ik zou zeggen, niets van aantrekken. Uiteindelijk spinnen slechts enkele brulapen die uit zijn op rotzooi, hier garen bij.

Commentaar is gesloten