Netsensei

Much Ado About Nothing

All things great and small

Wow! Kijk eens aan! Lien van Gent Blogt staat blijkbaar op de SP.a lijst voor de komende verkiezingen. Groot Nieuws waar De Standaard mee uitpakt.

Ik denk dat kameraad Stijn het mooi uitdrukt:

Het kan aan mij liggen, maar zolang gent.blogt.be niet als een propaganda-vehikel door de vaste auteurs gebruikt wordt, is er toch geen enkel probleem?
Ik had pluralistisch trouwens verstaan als “alles behalve fasho’s”. En daar heb ik geen problemen mee.

Kijk. Gent blogt is wat mij betreft het eerste high-profile stadsblog met een groot bereik en een grote impact. Is het op dat niveau nog mogelijk om buiten de politiek om te kunnen? Laat staan zonder hun onafhankelijkheid op te geven? Ik denk dat het moeilijk ligt om niets aan te nemen.

Uiteindelijk is iedereen vrij om te doen en te laten wat ze willen. Ik vind dan ook niet dat Lien Gent Blogt moet laten vallen omdat ze toevallig op een lijst staat. Het getuigt trouwens van sociaal engagement dat ze nog achter Gent Blogt staat.

Tenzij, natuurlijk, Gent Blogt omgetoverd wordt tot een heuse propagandamachine. Iets wat weinig waarschijnlijk is omdat zowel de andere vzw leden als hun lezers gezamelijk over de integriteit van Gent Blogt waken.

Verder vraag ik mij trouwens af wat Bart Vanacker nu precies wilde bereiken. Ik vind het artikel an sich bepaalt tendentieus. Kwestie van nog eens de knuppel in het hoenderhok te gooien?