Netsensei

Much Ado About Nothing

Gadgets

Apple en Steve Jobs presenteerden vandaag hun nieuwste speeltjes. Het eerste is de iPod nano en het andere de iTunes gsm. Mooie gadgets, maar niet écht vernieuwend. Ik ben benieuwd of ze zullen aanslaan. Meer info vind je terug bij Felix.

Een ander gadget is de langverwachte PSP. Mijn broer heeft er gelijk eentje gekocht en ondanks de stormloop had de winkel waar hij em kocht blijkbaar een ruime stock op voorraad. Het kleinood is eigenlijk een mobiel wondertje. Hoewel groter dan een mobilofoon of een Gameboy Advance ligt hij toch zeer licht in de hand. Opvallende feature is het zeer grote LCD scherm dat – het moet gezegd – een zeer helder en scherp beeld levert. De hardware en de software doen de rest: games met een zelden geziene grafische pracht op een portable. Daarnaast kan je op de PSP ook films bekijken in quasi DVD kwaliteit. Niettegenstaande je wel een home theater systeem of een cinemazaal toch nog altijd de beste ervaring zullen leveren. Andere features betreffen de mogelijkheid om verbinding te maken met een WiFi netwerk. Dat hebben we gelijk uitgeprobeerd. Voorwaar, met een beetje netwerkkennis kan je zeer snel met je PSP het net op. Via een ingebouwde webbrowser kan je ook nog eens surfen. Webpagina’s worden echter gesegmenteerd weergegeven. Je ziet nooit de pagina in zijn geheel. Dit om tekst en afbeeldingen toch enigszins leesbaar te houden. Qua snelheid valt het surfen eerder tegen. De verbinding is dan ook vooral berekend op multiplayer spelletjes. Ik ben alvast benieuwd naar allerlei third party modificaties die het uiterste uit dit nieuwe hebbeding kunnen halen. Straks ga ik mezelf nog tegenspreken!