iPad

En toen zwichtte ik. Voor le iPad. Ik zou ding welhaast een iPet kunnen noemen als ik zie hoe mensen het fanatiek overal mee naartoe sleuren. Het ding komt via via uit de Apple Store op Fifth Avenue. Een tablet leek me al lang er wel iets. Zo lig ik vaak ’s avonds voor pampus in de zetel en dan vind ik een laptop een bijzonder onpraktisch ding om. Bovendien zijn tablets echt wel gemeen goed geworden. Dus waarom ook niet?

En dus liet ik mij over halen.

Mijn eerste indruk: een gemak jong! Zo intuitief! Ik heb waarschijnlijk nog de helft niet ontdekt van wat het ding allemaal kan, maar het zit wel heel erg gebruiksvriendelijk in mekaar. Vooral dat scherm: zo helder en klaar om tekst op te lezen. Jongens, dat is nogal eens een plezier.

Ik heb me gelijk de app van de Standaard in de Kiosk gedownload en ik kon meteen grote delen uit de weekend editie lezen. Wat een gemak want één van de dingen die ik mis sinds ik alleen woon is een gazet. En op het einde van de week/maand pakken oud papier buiten zetten, dat is het toch niet.

En ik heb er meteen ook Spotify opgezwierd voor de muziekjes. Heerlijk om zo de afwas te doen met een muziekje op de achtergrond the-day-after een geslaagd feestje.

Nu, hoe geweldig de app store ook is, ik ben nog een beetje zoekende naar de beste, de leukste en de nutigste apps. Dus vraag ik me af of jullie, lieve lezers en lezeressen met een iPet, mij geen wegwijs zouden willen maken naar de absolute must-haves.

Jaja, brave new times it is!

4 replies

 • Willem heeft al verschillende boeken gelezen, gewoon via I store.

 • Hier komt straks iPad nummer 2 in huis omdat de mijne constant door anderen in gebruik is.. Lijsten met apps vind je overal wel op internet, maar mijn favorieten zijn:
  Flipboard (om blogs, feeds en algemeen nieuws te volgen)
  Vimeo en Youtube (niet nodig om uit te leggen)
  Penultimate (om met stylus te schrijven – na een tijdje was ik vette vingers en stom toetsenbord wat beu)
  Flickr Studio (alles wat je maar kan doen met je foto’s op Flickr, kan je perfect ook in deze app)
  imdb (spreekt ook voor zich)
  Pages, Keynote, Numbers (de zeer afgeslankte Word, Excel en Powerpoint) – niet goedkoop maar soms wel handig

 • Hoi Matthias. De batterijduur en het gebruiksgemak hebben mij ook al overtuigd. Om je op weg te helpen alvast enkele van onze meest gebruikte applicaties:
  – Gmail (ken je wel)
  – Yelo (telenet tv streamen)
  – Air Video (andere video streamen)
  – Evernote (gebruikt Carmen veel)
  – Sprinkle (leuk spelletje)
  – Flipboard (lectuur)

 • Als je XBMC gebruikt als mediaplayer, is constellation een aanrader.
  Met de app ‘air display’ tover je je ipad om als een extra draadloos scherm voor je pc.

Commentaar is gesloten