Geblesseerd

En onderwijl belandde ik deze week ook zo’n beetje  bij de radioloog. Ik heb net teveel pijn en ambetantie van mijn rechterschouder om het van mijn kant te laten gaan. Er werden foto’s genomen en met gel en sensor mijn schouder in kaart gebracht. De radioloog zag meteen het probleem: bursitis! Ontsteking van een vliesje tussen de spieren en het bot door overbelasting. Gelukkig is er dus niets gescheurd of zo. Minder leuk is dat ik de zaak voldoende rust moet geven om zich te herstellen. Hoe lang? Dat hangt af van Moeder Natuur.

Ondertussen ga ik straks mijn vierde week in zonder sport. Als voormalig onsportieveling is het nogal bevreemdend om vast te moeten stellen dat stil zitten nogal frustrerend kan zijn. Ik moet het wel volhouden tot de pijn bij het bewegen weg is en ondertussen tijdig soigneren met een ijspak.

Hopen dus dat het niet iets is waar ik héél lang mee op de sukkel ga blijven. In september gaat hier in Brugge de nieuwe klimzaal open, heb ik begrepen, en daar wil ik maar wat gebruik van kunnen maken.

2 replies

  • Dikke tegenslag! Zeker niet te vroeg terug beginnen klimmen, want dan ben je gelijk weer enkele weken langer out (maar dat wist je al)!
    Als het tegen de opening van die zaal in Brugge beter gaat met de schouder ga ik er alles aan doen om eens tot daar te komen zodat we die zaal samen kunnen gaan verkennen. Best wel eens benieuwd naar hoe een west-vlaamse route er uit ziet 😉

  • Als je ontstekingsremmers in gaat laten spuiten tegen de ontsteking, kan ik je alvast waarschuwen: ik ben er 3 weken goed ziek van geweest. Nu is mijn weerstand aan de lage kant, maar zelfs mensen met een normale weerstand hebben er heel erg last van. Ik heb twee keer ontstekingsremmers ingespoten gekregen en beide keren was ik 3 weken ziek. Daarna heeft het een maand of 3 gekost voordat mijn weerstand weer terug op het oude niveau was (nog steeds te laag, maar goed). In die periode ben je ook vatbaarder voor ziektes – bij mij was het niet erg praktisch in oktober, november en december, gelukkig niet al teveel last van gehad. Je kan dus het beste ook aan pillen gaan voor een hogere weerstand of meer vitamines eten die zorgen voor een hogere weerstand.

Commentaar is gesloten