Netsensei

Much Ado About Nothing

Toys

In juli 2005 kocht ik mijn eerste Apple product: een iBook G4. Opgefokt met meer geheugen en een grotere harde schijf. Dat duurde toen 5 weken om te leveren uit China. Maar ik was er wel blij mee! Het heeft even geduurd maar gaandeweg heb ik mij OSX eigen gemaakt en sindsdien ben ik best wel Applefan.

Ondertussen is er veel veranderd en zijn we een paar nieuwe generaties Apple productjes verder. Mijn iBook werd een dag ouder en dat liet zich merken. Zodra ik nog maar durfde een paar vensters open te zetten dan piekten de temperaturen naar 60 graden. Een laptop waar je een ei op kan bakken is niet echt een laptop meer. YouTube filmpjes werden diashows en ik zal maar zwijgen over de snelheid van mijn tikwerk dat mijn iBook niet meer aankon.

Hoog tijd om de iBook op verdiende pensioen te sturen.

Deze week hakte ik de knoop door en vanmiddag ben ik GCAB – de lokale Apple retail shop – buitengestapt met twee plastiek zakken vol speelgoed:

  • Een standaard macbook (geen extra’s)
  • Een Apple Keyboard
  • Een zwarte second skin tucano
  • Een minidisplay – VGA adapter om mijn laptop aan mijn LCD te koppelen

Deze keer duurde het geen 5 weken. Ik koos dan ook voor een standaard toestel. Hoewel, ik had wat geluk want bleek dat ik net de laatste macbook kon vastkrijgen die nog in stock was. En die lag dan nog in de auto van de Grote Baas. En die was natuurlijk bij een klant. Gelukkig was die zo vriendelijk om tegen de avond nog even naar de winkel te rijden om het toestel daar af te leveren. Van service gesproken!

Als het om productiviteit wilde ik even niet op een euro meer of minder kijken. Ik heb het toestel meteen de laatste software updates gegeven, mijn e-mail geconfigureerd en Firefox geïnstalleerd.  Zo heb ik meteen al Spaces geactiveerd: ik miste dat geweldig in Tiger, waar ik maar 1 desktop had dat altijd vol stond met open vensters.

Overigens heb ik nog een lijstje met software die ik ga installeren

  • CyberDuck voor de (s)FTP
  • Textmate voor de code
  • CSSEdit lijkt me wel handig
  • Twitterific voor Twitter (iemand een beter alternatief?)
  • Versions voor SVN controle

Nog suggesties?