iBook

Ik heb dan toch de knoop doorgehakt. Vorige week heb ik een iBook G4 besteld. Mijn oude laptop laat wat steekjes vallen. Zo zit de USB poort niet alleen aan de achterkant van de laptop, ze is zo in de behuizing verwerkt dat het wat forceren is om een iets dikker model in te pluggen. Het is bovendien een lawaaierig beestje dat nogal snel warm durft te worden. Drie jaar geleden een koning, vandaag een bedelaar. En dus ruilt Matthias zijn trouwe bondgenoot in voor een compacte (12 inch schermpje) iBook. Ik heb ineens het geheugen (768mb) en de harde schijf (60Gb) laten uitbreiden. Normaal wordt ie begin augustus geleverd door deze mensen. Ik ben benieuwd!

8 replies

 • Goeie keuze! Ik heb zelf ook een ibook G4 en de kwaliteit en ook levensduur van de batterij zijn echt wel heel goed.
  Greetings, Felix

 • Ik denk dat je vooral tevreden gaat zijn met het besturingssysteem. Ik weet niet of Tiger voorgeinstalleerd is. Maar ik moest toen ik mijn laptop kreeg nog een upgrade naar Tiger doen. Een installatie van drie kwartier!
  Ook op het gebied van netwerken is het ongelofelijk gemakkelijk en robuust. Internet delen is bv. een makkie. Als ik kan helpen (maar ik denk dat Joris daar meer geschikt voor is, hij heeft tenslotte al bijna tien jaar een mac) met tips i(vm met mac osx of programma’s, mail gerust!
  Eerste programma dat je moet installeren is Adium een open source IM client voor mac. De beste IM client die ik ken, enne ik heb er al veel versleten.
  Enfin, proficiat!

 • Matthias heeft mij onlangs laten weten dat hij niet meer aan IM doet dus dat is een beetje jammer…

 • Matthias

  17 juli 2005 at 12:08 pm

  kijk eens aan! šŸ™‚ wat die IM betreft: dat kan nog veranderen hoor. Maar momenteel heb ik er gewoonweg te weinig tijd voor.

 • Aaaah… Mooi mooi mooi.

 • enig nadeel lijkt mij het zeer kleine schermke, nie echt aangenaam om op te werken..

 • Ik merkte onlangs dat Matthias met Jabber bezig is. Alle hoop is dus nog niet verloren.

 • Twijfel valt me weer lastig: na de vakantiejob een nieuwe desktop of Matthias volgend ook een aai-bookje kopen. Voor z’n geld heb je veel, voor de meeste sub-notebooks betaal je veel meer (dubbele). En je kan ook linux aplicaties bebruiken onder macos-x (na een kleine en meestal pijnloze hercompilatie).

  Mijn keuze zou waarschijnlijk ook op een 12′ komen te staan, draagbaarheid zijn mij wel belangerijk. Na een jaar een 15′ rond te zeulen vindt ik dat het nu wel eens tijd geworden is om het roer om te gooien.

Commentaar is gesloten