Netsensei

Much Ado About Nothing

Guilty pleasures

Toen ik twee jaar geleden naar de andere kant van het Water verhuisde, nam ik mijn toen al oude pc en bijhorend 14 inch beeldscherm-met-trillende-letters mee. Ik had er Ubuntu op geïnstalleerd en af en toe surfte ik er wat mee rond of hackte ik er wat op los. Meer had ik toch niet nodig.

Fast forward naar vandaag. Ik speelde al een tijdje met het idee om het beeldscherm te vervangen, maar nu lijkt het ernaar dat ook mijn trouwe pc na een te lange doodstrijd, zijn laatste adem heeft geblazen. Ik kocht nog wel eens voor een habbekrats onderdelen maar daarmee gaf ik alleen maar blijk van therapeutische hardnekkigheid. Crashen en blijven crashen zonder verklaarbare redenen. Tijd voor euthanasie zo lijkt me.

Ondertussen heb ik het oude toestel aan de kant geschoven en staat mijn ibook wel bijzonder klein te wezen op mijn ruime bureau. Hm. Ik zou mij ervan af kunnen maken en in de mediamarkt een lekker groot 20 inch scherm kunnen kopen. En een mighty mouse en zo’n stoer Apple toetsenbord en dat allemaal aan mijn laptopje hangen. Een beetje van Al Gore doen.

Of ik kan meteen een stoere multimedia pc kopen met alles erop en eraan. Zodat ik eens wat kan gamen en zo. Alleen zie ik het niet zitten om zo’n ding op mijn bureau te plaatsen. Ik overweeg namelijk mijn kleine Lidl TV te vervangen door een treffelijk exemplaar en daar dan zo’n multimedia geval aan te hangen.

Ach ja, ondertussen kan ik wel uit de voeten. Ik moet er alleen eens goed nadenken, informeren en de centen tellen…