Guilty pleasures

Toen ik twee jaar geleden naar de andere kant van het Water verhuisde, nam ik mijn toen al oude pc en bijhorend 14 inch beeldscherm-met-trillende-letters mee. Ik had er Ubuntu op geïnstalleerd en af en toe surfte ik er wat mee rond of hackte ik er wat op los. Meer had ik toch niet nodig.

Fast forward naar vandaag. Ik speelde al een tijdje met het idee om het beeldscherm te vervangen, maar nu lijkt het ernaar dat ook mijn trouwe pc na een te lange doodstrijd, zijn laatste adem heeft geblazen. Ik kocht nog wel eens voor een habbekrats onderdelen maar daarmee gaf ik alleen maar blijk van therapeutische hardnekkigheid. Crashen en blijven crashen zonder verklaarbare redenen. Tijd voor euthanasie zo lijkt me.

Ondertussen heb ik het oude toestel aan de kant geschoven en staat mijn ibook wel bijzonder klein te wezen op mijn ruime bureau. Hm. Ik zou mij ervan af kunnen maken en in de mediamarkt een lekker groot 20 inch scherm kunnen kopen. En een mighty mouse en zo’n stoer Apple toetsenbord en dat allemaal aan mijn laptopje hangen. Een beetje van Al Gore doen.

Of ik kan meteen een stoere multimedia pc kopen met alles erop en eraan. Zodat ik eens wat kan gamen en zo. Alleen zie ik het niet zitten om zo’n ding op mijn bureau te plaatsen. Ik overweeg namelijk mijn kleine Lidl TV te vervangen door een treffelijk exemplaar en daar dan zo’n multimedia geval aan te hangen.

Ach ja, ondertussen kan ik wel uit de voeten. Ik moet er alleen eens goed nadenken, informeren en de centen tellen…

9 replies

 • Uw oude pc al zitten strippen voor onderdelen? Vorig weekend heb ik nog zo’n oude Pentium I onder handen genomen. De 386 ook, maar daar viel weinig meer te rapen, wat ook wel te verwachten was.

  Als je dan toch een nieuw scherm moet kopen dan zou ik gaan voor een breedbeeld (of twee). 20 inch is mooi, maar groter is nog beter. Ik ben zeer tevreden met de 22″ LG die hier staat. ’t Schijnt wel dat Samsung een beter contrast geeft. Combineer dat met een tv-kaart en je hebt misschien een oplossing?

 • Ik zou dan ineens voor de 24 inch gaan. Ik heb achteraf gezien een beetje spijt dat ik vast zit op 1680×1050 op mijn 22 inch samsung, hoewel ik zeer tevreden ben van de beeldkwaliteit. Naar de toekomst toe is een 24 inch monitor met native 1920×1200 interessanter om HDTV af te spelen.

  http://www.hardware.info is een goeie plek om de verschillende mogelijkheden eens te bekijken en vergelijken.

  Ah ja, als ge een nieuw PCke gaat bouwen heb ik nog een case staan voor cheap. Het hoge johnny-gehalte moet ge der wel bijnemen natuurlijk 😉

 • Matthias

  9 januari 2008 at 10:48 pm

  @Lad: true true. dan idd meteen voor 24 inch gaan 😀
  @Stijn: ben idd van plan de boel te strippen op bruikbare onderdelen. Zit zelfs nog een HD van een laptop in. Kan je nagaan wat voor kreng dat wel niet was.

 • vraagje:
  k probeer muziek over te zetten via usb stick
  en dan via verkenner naar andere pc. dit lukt echter niet. hoe kan ik dat wel doen???

  alvast bedankt!
  Charlotte

 • @Charlotte: Vanwaar heb je de muziek oorspronkelijk (I-tunes, gekopiëerd, …)?
  Heb je de bestanden ook gewoon via verkenner op je usb stick gezet?
  Je probleem kan veroorzaakt worden door verschillende factoren maar waarschijnlijk zit je met een kopiëerbeveiliging (DRM).
  Matthias kan je waarschijnlijk beter uitleggen hoe dit te omzeilen.

 • ja
  alles via verkenner gedaan
  deel gecopieerd van cd, deel van op t internet

 • k probeer muziek over te zetten van de laptop naar de pc via USB stick. mo da lukt gelijk nie. k eb mappen van ‘my muziek’ gecopieerd naar usb stick en dan van de stick terug gecopieerd naar ‘my muziek’ op de pc. maar als k dan in windows media player kijk staat et der nie tussen. oe krijg k da daar??? please help mij!

 • Matthias

  13 januari 2008 at 6:13 pm

  Je mediaplayer op je laptop openen en dan de muziek uit het mapje ‘mijn muziek’ slepen naar je mediaspeler. Dan komt dat daar allemaal in een lijstje terecht.

 • oke
  bedankt!
  Charlotte

Commentaar is gesloten