Subwoe

Dezer dagen zit ik terug in Brussel bij Een Klant. Het voorbije jaar was dat wel meermaals zo. Over de middag eet ik mee in het restaurant. Goedkope groot keuken die al bij al geen slechte, zij het een beperkt gamma aan, schotels serveert.

Dezer dagen moeten we de dames en heren in het wit missen. De kantine is namelijk gesloten wegens verbouwingswerken. Drats. En dus is het uitwijken naar andere opties. In de administratieve wijk rond Brussel Noord is dat niet zo evident als het snel moet gaan. Vandaag ging ik met twee tijdelijke collega’s richting Subway.

Ah, de Subway, die verguisde keten waarvan de laatste jaren de vestingen als onkruid paddestoelen uit de grond schieten. Ik had ze leren kennen toen ik met kameraad T. door de States en Canada cruisde. Vettige broodjes zoals ze enkel aan de overkant van de plas weten te smeren.

Hier is het niet anders.

Ik nam zo’n Italian BMT ding. Een bruin broodje – boordevol verzadigde vetten en calorieën op zich zelf – vol met vettige schijfjes salami. Groentjes? ‘Tuurlijk! Paprika, komkommer, tomaat, sla en daar tussen nog eens een paar plakken vettige cheddar. O ja, laten we de lek vettige cocktailsaus niet vergeten. En dat voor zes (!) euro. Afin, ’t mag duidelijk zijn dat het niet echt mijn ding is.

Nu. Ben ik tegen Subway? Goh. ’t Is van dezelfde orde als McDonalds. Je weet wat je er koopt. Mocht ik kinderen hebben, ik zal ze er zeker niet op trakteren.

Ik zou natuurlijk ook zelf gezonde boterhammetjes kunnen meenemen. Alleen, dat ligt op dit moment een beetje moeilijk met het pendelen tussen Antwerpen, Brugge en alles daartussen. Nu, dat zou binnenkort gedaan moeten zijn. Dan neem ik gewoon sandwichen deluxe mee naar het werk.

Smakelijk!

7 replies

 • 6 euro??? Wat een afzetters!

 • 6 euro is inderdaad een pak geld.
  Mijn kinderen lusten trouwens geen McDonalds of Quick. Heb ik één keer gedaan omdat ik dacht hen hiermee te plezieren. Niet dus. Voorstanders van een ouderwets frietkot zijn ze dan weer wel.

 • De combinatie salami, cheddar en coctailsaus snap ik niet zo goed.. Maar ik lust dan ook geen salami en cheddar en ik ben ook geen broodjesspecialiste. En ik dacht dat je Subway tot de categorie ‘broodjeszaken a la Panos’ mocht rekenen – ineens duidelijk dat ik daar nog niet ben binnengestapt?

  Ik ben wel grote fan van een homemade lunchpakket in mijn o zo supercoole brooddoos :o)

 • In de stations kan je altijd nog wat anders, goedkopers kopen. Een pakje smeerdinges kopen in de supermarkt, en onder de middag alleen een brood kopen. Spaart meteen ook enkele euro’s uit.

 • den Exki aan het station/grote markt in Brussel is goe, ook nie goedkoop, maar tenminste kwaliteitsvol en gezond (ok, de chocoladecake is nie gezond, maar wel lekker en goe voor ’t gemoed) ;-).

 • De Subway, nooit geweest. Maar toch, hoe vettiger hoe prettiger, niet?

 • En waarom is boterhammen meenemen moeilijk als je pendelt? lijkt me net gemakkelijk dan?

Commentaar is gesloten