Nachtelijke goesting

Kijk. Ik kan daar niets aan doen. Maar als ik bij nacht en ontij op stap ben, dan krijg ik vaak op een ontiegelijk vroeg uur – of eerder laat op de avond zo u wil – goesting in vettigheden. Dan ben ik eigenlijk niet te houden en moét ik mijn kwelduivels het zwijgen opleggen door naar de dichtstbijzijnde frituur of gelijkwaardige zaak te stappen.

Wat ik ontdekt heb aan Brugge is dat naast mijn favoriete toog, er ook nog wel flink wat pitabars open zijn. Zo had ik gisteren tussen 12 en 1u zin in pitta kebab. Dus trokken we met richting binnenstad om bij Eli, de plaatselijke pittaboer in de Langestraat, een stevig broodje Turks met cocktailsaus te prikken. Nachtelijke pitta smaakt altijd nog zoveel beter. Zeker als ze van Eli komt omdat hij volgens mij toch wel de betere pitta van de stad serveert.

Hoewel ik groot fan ben van looksaus vind ik dat dan weer een nono op dat uur van de nacht. Het vooruitzicht een paar uur later in bed te liggen met een looksausmondje spreekt mij niet erg aan. En het ontwaken in de morgen… afin, dat laat ik aan uw verbeelding of zelfs eigen ervaringen over. Cocktailsaus dus. Maar dat drukt de pret absoluut niet.

Natuurlijk wordt die dan achteraf verder doorgespoeld eenmaal terug aanbeland in het jeugdhuis.

Eniehoe, voor mij is een midnight snack veelal dus een onontbeerlijk gegeven voor een avondje stappen.

14 replies

 • Eli in de Langestraat? Ik kan het mij niet meteen voor de geest halen waar precies, maar dat zijn details. Na de examens ga ik dat eens gaan testen.

 • @ priegelaar: ik denk dat degene is op de hoek met de rodestraat, naast die frituur.

  … en mijn favoriet pitahuis is de Pitaleir in de Hallestraat (naast het belfort)

 • Er gaat niets boven nachtelijke pita!

  In Gent kan je dat gewoonweg altijd krijgen, zelfs om 7u ’s morgens na een ferm nachtje doorstappen. Doet ferm deugd dan.

 • Nog flink wat pitabars? Een Brugse onverlaat had mij nochtans wijsgemaakt dat er in heel Brugge slechts twee pitazaken waren.

 • der zijn der zijn meer ze

 • Matthias

  13 januari 2008 at 2:02 pm

  @Joke: ja helleuw. :p twee goeie!

 • idd
  t zal da zijn
  heb nog een probleempje; kan der mij daar iemand mee helpen?

  k probeer muziek over te zetten van de laptop naar de pc via USB stick. mo da lukt gelijk nie. k eb mappen van ‘my muziek’ gecopieerd naar usb stick en dan van de stick terug gecopieerd naar ‘my muziek’ op de pc. maar als k dan in windows media player kijk staat et der nie tussen. oe krijg k da daar??? please help mij!

  alvast bedankt e!
  Charlotte

 • Beste late-night snack was, is, en zal steeds blijven: ne grote me mayonnaise en een bouletje voor mee te smijten van bij ons Maria in de N°1.

  Moet ge natuurlijk wel voor naar Antwerpen komen, maar waarom zoudt ge überhaupt ergens anders willen zijn? =D

 • @Lad: omdat de wijde wereld veel meer te bieden heeft dan klein en saai Antwerpen. Binnen België is Antwerpen misschien voor veel mensen het ultieme, maar erbuiten stelt het niet veel voor.

  en on topic: geef mij maar pikante saus! maar geen frietsaus hé, echte pikante saus voor pitta (of andere vleesgerechten). jammer dat je tegenwoordig moeite hebt om pitta zaken te vinden die niet enkel frietsauzen hebben …
  maar anders, voor een pitta die tenminste genoeg biedt voor het geld dat je ervoor betaalt, moet je naar Tosi in Gent. zelfde geld als een pitta elders, maar veeeeeeeel groter en mits kleine extra bijdrage MET frieten!

 • …oh, bijna vergeten… pita schrijf je in het Nederlands met 1 t. (anders is het een soort vogel als ik me niet vergis)

 • Het is nu tussen 12 en 1 uur ’s nachts en – fuck – ik krijg nu zo’n ontzettende goesting in vettige brol he. Zelfs een pint puur frituurvet zou nog smaken…. :s

 • @bleobao: Ooit al gehoord van een rethorische vraag? (Dit is er dus ook één)

 • antwerpen is de wereld, al de rest is parking!

 • hahaha belgen blijven toch grappig in hun naïeve en wat domme manier … laat me weten als je wereld ooit open gaat 😉

Commentaar is gesloten