Tecktonik

Vergeet Jumpen. Naar het schijnt is tecktonik de nieuwse fad bij de jongeren. (cit. Koppen) Als je dacht dat jumpen al bij wijlen ridicuul leek, dan is dit er helemaal over. Het begon allemaal met een filmpje van een Franse dj en nu staat gans Parijs de meest bizarre moves te shaken. Om nog te maar te zwijgen over heelder kledinglijnen en bizarre psychedelische kapsels.

O ja, het dansje is trouwens trademarked en al.

14 replies

 • Mij leek het gewoon een samenraapsel van verschillende al lang bestaande dingen … dan was jumpen nog origineler.

 • Lijkt me yoga voor ADHD’ers.

 • euhm ja… mij ga je dat nooit zien doen in elk geval :p

 • Ik heb er 27 jaar op mogen wachten, maar eindelijk zal ik es "in" zijn met mijn dansstijl 😉

 • Ahahaha, da’s precies een mix disco en ballet, met een beetje Michael Jackson en Saturday Night Fever erdoor, maar dan op z’n hyperactiefs.

  Wat gaan ze nu nog allemaal uitvinden 🙄

 • Dansstijl bestaat al langer zoals TomC zegt :p gewoon samenraapsel van verschillende danspasjes. Toen ik vroeger nog de hippe clubs afschuimde zag je toen ook wel enkelingen die op die manier opvielen.

  Jumpen vind ik trouwens lijken op volksdansen.

 • Al het foute uit de 70’s en 80’s + speed + een snuifje franse gayness en da’s dan zogezegd een “nieuwe” rage…de jeugd van tegenwoordig toch…

 • Precies Tai Chi, maar dan in fast forward.

 • Welkom bij de hype uit het voorjaar 2007. En ik die dacht dat bloggers ook redelijk up-to-date waren met alles 😡

  Het verschijnsel is vooral bekend geraakt in Frankrijk en Belgie door het volgende liedje:

  En om de een of andere manier kan ik er mij qua muziek precies beter in vinden dan bij het jumpen.

 • Ja in Frankrijk is deze dans al heel lang erg populair, maar ook in België hoor ik meer en meer de liedjes uit de tecktonik clips spelen en ook de dans word al door velen over genomen. Op http://www.dancing-youth.be/ is er zich momenteel een Belgische community aan het vormen rond de tecktonik stijl.

 • Heer Matthias,
  Ik vind die nieuwe dans eerlijk gezegd nogal flauw. Een beetje te gemakkelijk ook. Het zal wel aan mijn leeftijd liggen. Vind er niks aan.
  Een groet.
  De Drs.

 • Tecktonik hoort bij electro muziek.
  Hier mijn filmpje (net begonnen, niet geoefend), let maar niet op de beeldkwaliteit: http://www.youtube.com/watch?v=wT8OOFGOYYg

 • Goe bezig Jelmer 😉 Ik ga starten met een nieuwe concept op http://www.Dancing-youth.be en ben daarvoor nog op zoek naar goeie video’tjes. Als je wil mee doen moet je je filmpje maar opsturen naar me! http://www.dancing-youth.be/submit-video/

 • Oké mah tecktonik is graaf !! jump leer je op 1 dag via youtube , mah tck is egt moeilijk hoor, en het is niet zo dat iedereen het zou kunnen. Ik vond het eerst egt dom maar nadien egt wel graaf , nu kan ik het zelf ook ;).Ik ben ook dol op electro dus die dans past er echt perfect bij . En die kerel van je filmpje is Jey-Jey goeie maat vn mijn neef .
  Mijn neef woont in Parijs dermee dat ik die dans zo snel kende 😉 .

Commentaar is gesloten