Netsensei

Much Ado About Nothing

Wervelwind

Ik schrok wakker uit het limbo tussen slapen en waken toen de trein met een schok tot stilstand kwam in Gent Dampoort. Zoals elke maandagmorgen stommelden mensen de trein op. De ene iets terughoudend, de andere gehaast op zoek naar een schaarse zitplaats.

Ik sloot mijn ogen in een poging om mijn geest nog even wat rust te gunnen toen een jonge blonde wervelwind de zitplaats naast mij innam. Ze nam een pak kranten uit haar rugzak en begon rusteloos te bladeren door de stapel. Ze bleef nauwelijks hangen bij de inhoud artikels en kon hooguit de koppen gelezen hebben. Misschien had ze de kranten al vijf keer doorgenomen terwijl ze op het koude perron stond te wachten, en hoopte ze zo de minuten tot ons arriveren in Antwerpen wat sneller te laten wegtikken.

Zo tussen Lokeren en Sint-Niklaas werd ik even wakker en zag dat ze was gestopt bij een artikel in De Standaard: Sloop van Gents postgebouw is hit op internet. Het deed me aan het berichtje op Gent Blogt denken. Misschien was ze er gisteren zelf ook wel bij en was dit het stukje waar ze naar op zoek was.

Naarmate we Antwerpen naderden nam de bedrijvigheid toe. Mensen maakten zich haastig klaar om af te stappen. De wervelwind zocht nog snel een paar slokken water uit een flesje in haar rugzak. Ik bracht mezelf er langzaam toe om te focussen op de arbeid en het eerste kopje thee van de dag.

Voorbij de grote hal van Antwerpen-Centraal kozen we elk haastig een andere weg de grijze maandagochtend in.