Mag ik een foldertje van Disneyland

Om even verder te reminisceren op de titel van Tom’s laatste literaire feit… Aangezien ik vanmorgen toch in ’t stadje was heb ik gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn ticket richting Venetië op te pikken bij de reisagent. Terwijl een assistent mij wat extra uitleg aan het geven was stommelden er twee marginale types de zaak binnen. Vader (ongetwijfeld trucker of zo) en zijn 16 jarige zoontje (ongetwijfeld into jumpen).

Het begon met de vraag of ze een foldertje van Disneyland Parijs mochten meenemen. Geen probleem. Maar daar bleef het niet bij. In plaats van de beurt af te wachten begonnen beiden vragen af te schieten op de arme reisagent. En hoe gaan we daar naartoe? (Met de trein. ’t Staat in de folder) En is dat ver van ’t station naar Disneyland? (Neen! ’t Station is in Disneyland. Lees de folder!) En kan je daar blijven slapen? (Nooit naar de Efteling geweest zeker? Open de friggin’ folder!) De boertige stijl van de vader weerspiegelde zich ook in de onbehouwen manier van vragen bij het zoontje.

Afijn, gelukkig wist de reisagent de tegenwoordigheid van geest te bewaren om de twee er meteen op te wijzen dat hij eigenlijk in-the-middle-of-something was waarna hij zich terug tot mij wendde. Het eindigde ermee dat beiden afdropen om later op de dag nog eens terug te keren.

Om maar meteen met Tom te quoten:

Tleven is wijs en al, maar al die andere mensen zijn er wat teveel aan.

3 replies

 • “Nooit naar de efteling geweest zeker?”

  Wat is dat nu voor een statement? Alsof *iedereen* naar de efteling is geweest?

  Er ook al eens bij stilgestaan dat vragen voor de mensen veel gemakkelijker is dan een folderke te lezen (niet iedereen is literair even vergiftigd, nietwaar), en dat het vragen achter een folder gewoon een manier was om de conversatie te starten. Goed, dat ze hun beurt moeten afwachten is iets anders, maar daar gaat deze post niet over, toch?

  Zo neerkijken op mensen, ’t is een schande.

 • Matthias

  4 november 2007 at 10:11 am

  Dat foldertje vragen, daar had ik geen probleem mee. Hetzelfde met vragen naar extra informatie. Iedereen doet dat. Zelfs ik.

  Waar ik wel een probleem mee heb is dat men gewoon de beurt niet afwacht en het dan nog op een bijzonder onbehouwen manier gebeurt. Dus ja, daar ging deze post eigenlijk wel over.

  Toegegeven, niet meteen een stukje waar ik trots op ben.

 • Allé, ’t is goed. 😀

Commentaar is gesloten