Every day should be a holiday

Jeuj. Ik loop al een tijdje met het plan er eens een paar daagjes tussenuit te knijpen. Dat het een reisje richting Italië zou worden lag al vast. Vanmorgen bij de reisagent binnengesprongen achter een reisbrochure met citytrips van Jetair. Rome heb ik al gezien, de volgende bestemming zal meer dan waarschijnlijk Venetië worden, al staat Firenze ook wel hoog op het verlanglijstje. Collega S., hevig fan van alles dingen Italiaans, heeft mij al een stuk of wat reisgidsen van Venetië in de handen geduwd. Ik hoop ergens in de loop van november in die richting af te reizen.

Maar eerst proberen om mijn vakantiedagen in orde te krijgen. De administratie is zo’n beetje in de soep gelopen dus ik heb geen idee hoeveel verlof ik voor 2007 nog op overschot heb. O ja, ik heb ook een teveel aan vakantiegeld uitbetaald gekregen. Ik weet dat ik een deel zal moeten teruggeven, maar hoeveel blijft nog een verrassing. Mja, niet echt handig als je met wilde plannen rondloopt.

5 replies

 • Firenze is fantastisch man! Een jaar of vijf geleden ben ik daar ook eens beland met een paar vrienden, echt prachtige stad. We vlogen op Pisa, verbleven enkele dagen in Firenze en trokken dan rond in Toscane, naar San Gimignano (of zoiets) en Vienna. Echt een fantastische reis gehad.

 • Wel iets te druk helaas, maar dat valt moeilijk te ontwijken. Aanrader is wel ’s avonds Firenze te verkennen, dan zijn al die toeristen wat uit het straatbeeld verdwenen.
  Ow, en voor het Ufizzi museum, reserveer je best je kaartje op voorhand of je staat 2 uren aan te schuiven.

 • Vakantie … Italië … ah, … jaloers. 🙂

  Venetie, daar ben ik nog niet geweest; misschien wel omdat ik denk dat het een ontgoocheling gaat zijn.

  Firenze is mooi; slechts 1x geweest, maar misschien is het nog leuker / mooier als je buiten ’t seizoen kan gaan (zoals nu). Minder toeristen, minder japanners, etc…

  @Peter Dedecker; Vienna ? Bedoel je niet Sienna ?

 • @Frederik: whoops, ja, Sienna, vaneigenst. Vienna ligt een heel eind verderop 😀

 • zelfs buiten het seizoen is het daar nog te druk. ik was er vorig jaar rond deze tijd en overdag was het echt niet aangenaam van de drukte, ’s avonds dus daarentegen wel, met heel veel zalige restaurantjes!
  maar misschien is deze tijd ook wel nog in het seizoen.

Commentaar is gesloten