Allemaal kapoet

Een ongeluk komt nooit alleen. Rijd ik op woensdagavond, Halloween, de achterband van mijn fiets lek ergens in suburbia, gisteren kwam er dan weer een barst in het schermpje van mijn gsm!

De fietsenmaker bleek vandaag gesloten te zijn, dus ging het maar richting Belcompany in ’t stadje. Eerste vraag: dekt de garantie gebroken schermpjes? Standaard niet, moest de toonbankmens mij teleurstellen. ‘Gelukkig’ had ik bij de aanschaf, dik zes maanden geleden, een extra verzekering genomen om dit soort onverkwikkelijkheden te dekken. Ik betaal wel per kwartaal een beperkte premie, maar bij problemen zou ik mij kunnen bedienen van een excellente service. Althans, zo werd mij beloofd.

Vandaag mocht ik proeven van support na aankoop. Mijn gsm werd meteen gedemonteerd, in een zakje gestoken en weggeborgen onder de toonbank. Ik kreeg prompt ook een vervanggsm gepresenteerd: het is een nokia 3310 of zo geworden. Je weet wel: die standaard paars-blauwe bakjes waar praktisch iedereen vijf jaar geleden mee rondliep. Ik veronderstel dat het tegenwoordig fashionable is geworden om met retro-elektronica rond te lopen. In ieder geval mag ik de komende vier weken van het old school gevoel genieten.

Tenslotte bleek dat de verkoper nog het meeste werk had met het volbrengen van de nodige formaliteiten en administratie. Nu maar hopen dat ik mijn toestel binnen redelijke termijn terug zal zien.

3 replies

 • Conversatie tussen mij en Outro vorige donderdag in ’t café:
  M: “ah, je hebt een nieuwe gsm?”
  O: “Ja”
  M: “nog geen problemen gehad met toetsen of zo?”
  O: “nee, nog nie”
  M: “naar het schijnt zijn die gsm’s slechte kwaliteit”
  O: “nochtans heeft Matthias er ook zoeen”
  M: “Ik wil je niet verontrusten, maar toen ik laatst bij Belcompany was hebben ze me afgeraden die te kopen. Het schuifmechanisme helpt de toetsen naar de knoppen.”

  Blijkbaar zijn het niet alleen de knoppen….
  Gisteren het old-schoolgevoel gelukkig vaarwel mogen zeggen. Bij deze geef ik het door aan jou. Bonne chance!

 • Matthias

  4 november 2007 at 5:23 pm

  mjaja. Bij mij was het waarschijnlijk domweg omdat ik mijn sleutels en mijn gsm in de borstzak van mijn jas had steken.

  Dat schuifmechanisme was zeker het probleem niet. Naja, als je met je gsm loopt te prutsen, heel de tijd op en toe te schuiven, dan vraag je imho inderdaad om problemen.

 • ututut, dat heb ik eens bekeken! Als je de gsm op zijn dikte kant bekijkt tijdens het schuiven… dan ga je zien dat die boven de toetsen schuift en niet op de toetsen!

Commentaar is gesloten