Netsensei

Much Ado About Nothing

Eum… dink… eum

Kijkt. Ik ga maar eens meedoen zekers? Vroeg of laat zal ik sowieso eens een nieuwe gsm nodig hebben.

iPhone

Goed concept. Maar ik word er niet onmiddellijk wild van. Mijn eerste indruk van de foto’s was: playmobil! Maar dat zal wel aan mij liggen. Ik moet nog eens naar de keynote van Steve Jobs kijken om er een beter beeld van te krijgen.

Qua is dit best wel een interessant omdat de mogelijkheden van dit toestel niet worden bepaald door een vast aantal toetsen. Hetzelfde geldt voor het scherm: het scherm noch het toetsenbord kannibaliseren elkaar.

Michel heeft anders wel gelijk: is dit toestelje wel krasvrij? Een hoesje zie ik niet zitten, net zomin als dat ik dit samen met mijn sleutels in mijn vestzak zou steken. Over het gebrek aan toetsen ga ik anders niet akkoord. Mijn huidige toestel is een goedkope Sony Erricson waar ik mijn vingers voor moet breken om bepaalde toetsen te bereiken. Het mooie aan dit toestel is dat je – als daar werd rekening mee gehouden – perfect je toetsengrootte of zelfs de plaatsing van je toetsen kan instellen. En met firmware upgrades kan het alleen maar handiger worden zonder dat je daarvoor een nieuwe gsm moet aanschaffen.

Dat brengt mij direct bij de software: een aangepaste met Mooi aanbod, maar kan daar ook andere software op worden gegooid? Zou er zo’n dashboard functie met widgets in zitten? En kan je er ook custom software op gooien?
En hoe zit het met de beveiliging? Het toestel is uitgerust met WiFi en Bluetooth maar hoe lang gaat het duren eer er vuiligheid bestaat die je toestel kapot kunnen maken? Afijn, ’t zijn maar vragen, hé.

Ik ben benieuwd naar wanneer dit in de winkels gaat liggen en wie dit gaat kopen…