Netsensei

Much Ado About Nothing

Hot/Not

Steve Jobs doet het weer: vandaag gaf hij een presentatie waarin hij twee nieuwe glitterproducten uit de Apple stallen presenteert.

Hot: de iPod Touch. Het ziet er uit als een iPhone maar het is feitelijk een iPod. Het ding ondersteunt zelfs WiFi en heeft net zoals de iPhone zo’n gezellige touchscreen. Ook het design is lekker strak en zet de iPhone lijn voort. Iets wat ik alleen maar toejuich.

Not: de nieuwe iPod nano. Qua dimensies komt het ding wel heel erg lomp over, maar je krijgt er nu wel video voor terug. Vraag is of het wel zo fijn is om naar video te kijken op zo’n klein scherm. Buiten een aantal interface-aanpassingen verandert er verder niet veel heb ik de indruk. Ik denk dat Jobs zijn broek hier aan zal scheuren.

O ja, de normale iPod (niet de nano) noemt nu iPod classic om zich te onderscheiden van de iPod Touch. Het is duidelijk in welke richting Apple hiermee wil gaan.

Los van de vele andere, kleinere aanpassingen aan een aantal andere modellen waaronder ook de iPod Shuffle blijf ik toch geen voorstander van Apple’s mobiele gamma. De iPod mag dan wel een toonbeeld van design en usability zijn, je wordt nog altijd beperkt in wat je er precies mee kan. Je kunt het ding niet zomaar gebruiken als externe harde schijf, muziek wordt bewaard in ondeugende formaten,… Wat de iPhone betreft ben ik al blij dat koppelverkoop hier in België verboden is, in Amerika moét je een abbo nemen bij een operator, wil je een iPhone kopen… de prijs waarmee het toestel hier over de toonbank zou moeten gaan, zal dan ook wel navenant zijn vermoed ik zo.