Netsensei

Much Ado About Nothing

Zonder titel

Ik heb soms last met het verzinnen van titels voor blogpostjes. Soms wil ik de meest uiteenlopende dingen vertellen liever in één postje dan er tien aparte kleine kattebelletjes van te maken. Alleen, verzin maar eens een goede titel! Soms ben ik echt wel clueless. En ik kan moeilijk beginnen met ‘kleine updates uit de laatste 48 uur’ of zo. Niemand die dat gaat lezen. Titels van posts zijn immers zo’n beetje een proevertje. Nu ja, in een beetje feedreader wordt meestal het artikel direct volledig binnen gehaald en bekeken. Dan is de titel niet noodzakelijk slechts één criterium om ongeïnteresseerd door te scrollen.

Neemt niet weg dat een blogpotsje van een beetje titel moet voorzien zijn. En dan denk ik zo: waarom niet met titels of quotes uit beestige liedjes? Keuze te over! En het kan zelfs de nieuwsgierigheid van de lezers alleen maar wekken en zelfs leuk uitvallen. Het kan natuurlijk ook met filmquotes of reclameslogans. Maar voor het gemak hou ik het nu even op titels van songs.

Ik moet eerlijk zijn, de idee is niet nieuw. Deze meneer doet het immers al een hele tijd heb ik gemerkt en dat geeft soms een leuk effect op Planet Debian. In plaats van de cryptische naam slash versinummer van één of ander FLOSS pakket, de titel van een frivole song. En ook deze meneer doet het. Maar die is dan ook écht wel clueless…