Euroselectie

De selectie van kandidaten voor het Eurosongfestival is bekend. Om het op zijn Janice te zeggen: oh! my! gawd! Brahim en Betty: zwaar déjà vu gevoel. En Wouter die een nummer van Sergio brengt. En coryfeeën Tanja Dexters en Geena Lisa! En wat komen de Paranoiacs daar tussen doen? Ik kruis mijn vingers dat het Sandrine mag worden. Dat we tenminste een beetje kans maken.

8 replies

 • De best mogelijke combinatie is een zanger(es) of groep te nemen met roots in het Oostblok of Turkije, die daarenboven amper kan zingen, maar wel veel show brengt. In die zin hoop ik dus zeker niet dat het Sandrine wordt… anders maken we evenmin kans als vorige jaren. Eurosong staat niet gelijk aan kwalitatieve zang, maar aan show en vriendjespolitiek. Voila.
  Ik ga, los van bovenstaande beschouwing, wel supporteren voor The Paranoiacs, in de mooie traditie van de Belgische garage/punkpop.

 • Ik vrees dat we het nooit gaan leren…

 • Het eurosongfestival winnen, is dat eigenlijk wel iets om trots op te zijn?

 • Ik hoop dat ik er niet al zappend op terecht kom en dat het dus volledig aan mij voorbij gaat!

 • Ik hoop terug voor een Lordi-achtig ding

 • Met Sandrine kans maken????? Uhum.

  Enne, vriendjespolitiek zat er ALTIJD al in … maar nog nooit was dit bepalend voor wie er wint! Het enige dat dit Eurovisiegedoe nog teweeg brengt is meer haat van West-Europa tegenover hun oostelijke wederhelft.
  Kijk eens naar wat West-Europa van muziek ingestuurd heeft laatste jaren, dan is het niet moeilijk dat we allemaal zwaar ten onder gaan.
  En Finland is GEEN oostblokland en één van de landen die het minst kans maakt op winst uit vriendjespolitiek! En toch maar gewonnen …

  En ja, waarom mogen de Oost-Europese landen niet winnen??? Mogen zij zich dan echt niet Europees voelen? Mogen zij niet aangemoedigd worden om deel te worden van de Europese gemeenschap??? Willen jullie dan echt Europa een rijk clubje van oudkoloniale mogendheden laten blijven???
  Het maakt me echt ziek om dergelijke reacties te blijven zien en horen in alle media!

 • Niet dat ik geef om Eurovisie :p … maar ik ben wel zwaar tegen racisme, hypocrisie en kuddementaliteit.

 • Ik ben tegen vraagtekens!

Commentaar is gesloten