Netsensei

Much Ado About Nothing

Het Plan en de Kale Muur

Ik woon goed twee jaar en een beetje in Antwerpen. In die tijd heb ik voldoende gelegenheid gehad om quasi up, close and personal met mijn zalmroze geverfde muren te worden. Wie mijn studio een beetje kent weet dat er één lange en vooral kale zijde is die schreeuwt om een beetje aankleding. Posters of een paar kaders vind ik een beetje zonde van de ruimte. Ik zou er meer mee moeten kunnen doen.

Enter: het Plan

Ik loop er al een tijdje mee rond. Na een groot jaar met mijn D50 beschik ik over een flinke collectie foto’s. Het plan is om daar de mooiste, leukste,… uit te selecteren. Die zou ik dan (laten) afdrukken op fotopapier. Tenslotte zou ik ze op de één of andere manier in een soort collage op de muur willen zien verschijnen.

Er zijn natuurlijk een aantal dingen waar ik over na moet denken:

  • De lay-out van de collage. Netjes naast mekaar? Willekeurig door mekaar? Met of zonder overlappen? In een hoek of niet?
  • Het aantal foto’s en de grootte. Ik beschik wel over een flinke oppervlakte, maar het mag ook niet overheersen. Overigens zijn er ook de kosten van het drukwerk, fotopapier,… Niet dat die zo spectaculair zullen zijn. Dus: hoeveel foto’s? Welke formaten? Grotere en kleinere door elkaar?
  • Hoe bevestigen aan de muur? Kader ik de collage in? Of rechtstreeks op de muur? Misschien wil ik wel in de (nabije) toekomst foto’s wisselen zodat de collage een levend geheel blijft. Wat zijn de mogelijkheden?

De belangrijkste vraag blijft nog open: welke foto’s? Ik hou de eer grotendeels aan mezelf om een selectie te maken. Grotendeels, want ik overweeg om jullie er ook in deel te laten nemen. Op dit moment zitten er 706 foto’s in mijn Flickr. Ik zou het zo proberen uitwerken dat jullie er een aantal uit kiezen. Die zouden dan aan mijn muur komen. Ik ben nog aan het nadenken hoe ik dat wat origineel kan brengen.

Ik gooi het hier er nu zo’n beetje op in een wild moment van freewheelen. Het idee spookt al langer rond in mijn hoofd. Tijd om er eens iets mee te doen…