Netsensei

Much Ado About Nothing

Ploeg van’t Stad

Jaja, ik heb woensdagavond dus mijn allereerste live voetbalmatch mogen bijwonen. En dan nog wel in het beruchte Bosuilstadion! Als West-Vlaming supporteren voor Den Antwerp heeft toch wel iets. Zeker als het dan nog eens tegen een ploeg als KV Oostende is. Blijkbaar ben ik dan toch een nestbevuiler.

Het programma ging alsvolgt: eerst frietjes stekken, dan met de pre-metro richting Bosuil, pintje pakken in supporterscafé – toepasselijke naam ‘Metropole’ – vervolgens richting stadion, met 2 – 0 winnen, uiteindelijk overwinning vieren in café Metropole.

Het was eigenlijk best wel beestig om mee (te proberen) de supportersliedjes te zingen en zo. Het deed mij wat denken aan mijn studententijd met de cantusliedjes. Alleen nog onverstaanbaarder en met heel wat meer volk. Het stadion zelf is inderdaad volledig afgeleefd. Blijkbaar mochten we al blij zijn dat de oprit/inkom van het stadion net een asfaltlaag heeft gekregen. En de bankjes waren genummerd met alcoholstift, ik vermoed dat dat ook wel een ruime post is in het jaarlijkse uitgavenplaatje van de ploeg. Maar het heeft allemaal zijn charme. Ik heb mij gelijk ook een sjaal van de Ploeg van ’t Stad aangeschaft. Kwestie van mij wat in te dekken met mijn West-Vlaamse klanken. Ik heb bij momenten op mijn tong moeten bijten om geen luidkeelse ‘mohowzeh!’ tussen te werpen.

Enfin, ’t was dik in orde. Op 8 september spelen we tegen KV Kortrijk. Weer West-Vlaanderen. Hm. Dat zegt toch wel iets.

Den Bosuil