Netsensei

Much Ado About Nothing

Registratie

Beste webbeheerder(s) bij De Standaard Online,

In deze internettijden spreekt het voor zich dat je je toch even moet registreren voor een aantal zaken. De wildgroei van profielen, logins en paswoorden die een mens tegenwoordig moet onthouden maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Om nog maar te zwijgen van de zoveelste herhaling van het registratieritueel. Om welwillenden die hun persoonsgegevens aan u willen toevertrouwen, het wat gemakkelijker te maken, getuigt het evenwel van zin voor klantvriendelijkheid om dat ritueel zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.

Niettegenstaande het registratieformulier op uw website slechts de essentie vraagt, is het vooralsnog onmogelijk voor mij om te registreren. Op basis van mijn postcode geeft uw formulier immers een gesloten lijst van gekende straten in mijn gemeente. Helaas is deze lijst niet exhaustief. Het toeval wil dat mijn straat – nochtans een oude heirbaan die stamt uit Romeinse tijden – niet gekend is bij uw redactie. Gelukkig hebt u met deze situatie rekening gehouden door een duidelijke link toe te voegen: help! Mijn straat staat er niet bij.

Het voelt echter nogal zuur aan om bij het aanklikken van de link te worden getrakteerd op een javascript alert box met de melding niet beschikbaar.

Het kan slechts een kleine moeite te zijn om een formulier te voorzien om zelf mijn straat in te voeren in plaats van zo’n lelijke foutmelding. Ofwel slaat u de atlas nog eens erop na om de lijst alsnog te laten conformeren. Ofwel wendt u zich tot de gemeentelijke straatnaamcommissies (die u best wel ter wille zullen zijn). Ofwel maakt u web 2.0 gewijs gebruik van de vele mogelijkheden die Google Maps tegenwoordig biedt.

In afwachten van voldoende rechtzetting geef ik u hierbij mijn,

vriendelijke groeten,

Matthias.