Netsensei

Much Ado About Nothing

Uitbreiding

Hm. Dit weekend op Cactus heb ik flink wat plaatjes met mijn D50 geschoten. Ik heb nog altijd maar één lens en dat is de standaard Nikkor 18-55mm kitlens die bij het toestel zat. Op zich geen slechte lens, maar dit weekend werd mij pijnlijk duidelijk dat de lens toch een beperking is. Uiteraard is dat dan het bereik van het ding. Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik graag foto’s vanop een afstand neem. Ik ben niet iemand die snel met zijn camera op zijn onderwerp ga zitten. Een nieuwe lens dus. Ik heb nu op dit moment volgend gevalletje op het oog:

Nikon AF-S 55-200mm f4-5.6 AF-S VR DX

Ik denk niet dat dat veel uitleg behoeft. Waarom geen Sigma 28-300mm f3.5-6.3 DG Macro? Wel, mijn broer heeft die sinds kort maar ik vind hem wat tegenvallen. Ermee omgaan heeft nogal wat weg van een koffiemolen. In het diepe bereik valt de kwaliteit van de foto’s wat tegen (het kan natuurlijk ook aan de kunsten van mijn broer gelegen hebben). Verder vind ik de VR op de Nikkor een zeer interessante feature voor het compenseren van mijn toch niet al te stabiele hand. Tenslotte is een Nikkor lens sowieso kwalitatief superieur aan andere merken, schijnt het toch. Het nadeel is dan weer dat ik bij het dichte werk van lens ga moeten wisselen. Maar dat lijkt me niet zo’n heel groot bezwaar. Kwestie van omstandigheden op voorhand goed in te schatten zeker?

Een extra lens betekent ook een nieuwe cameratas want mijn heup/schoudertasje is wel heel erg klein. Daar ligt de keuze al vast: een Lowepro slingshot AW 200. Een rugzak of schoudertas vind ik onhandig. Die slingshot laat toe om met één beweging de camera uit de tas te halen en heeft ruimte zat. Ideaal dus, denk ik zo, voor op de Gentse Feesten en de rest van de zomer.