Netsensei

Much Ado About Nothing

Dode lens

Hm. Het lijkt erop dat mijn Nikon 18-200VR de geest heeft gegeven. De autofocus van de lens lijkt niet meer te werken. Dat betekent dat ik manueel moet focussen wat niet echt handig is. Die lens heb ik ondertussen bijna 2 jaar in mijn bezit. Dus net nog binnen garantie. Ik heb die indertijd gekocht bij geheugenkaart.be en ik ben er tot nu toe altijd zeer tevreden van geweest. Ergens vind ik het wat vreemd dat die autofocus nu stopt met werken want ik heb mijn camera de laatste maanden nauwelijks nog in de hand genomen.

Ik heb al verschillende dingen geprobeerd.

  • De knop op mijn D50 body als op de lens staat op AF. De focus zou dus moeten werken
  • Als ik de 50mm prime op de body schroef, dan werkt de autofocus wel. Hetzelfde met een 17-72mm.
  • Ik heb al geprobeerd om de lens er een aantal keer op te schroeven maar zonder resultaat.
  • Ik heb de camera op en afgezet, de VR af en aangezet maar dat levert niets op.
  • Ik heb op het resetknopje op de onderkant van de body geduwd maar dat geeft geen verschil.
  • Tenslotte heb ik de lens op de D70 van mijn broef geschroefd maar ook daar geeft de autofocus geen teken van leven.

Gisteren  heb ik op de trouw van Joke en Vincent wat foto’s genomen met de 50mm prime dus met de body lijken er alvast geen problemen te zijn.

Gelukkig is er tegenwoordig twee jaar garantie. Het toeval wil dat die termijn in juli verstrijkt.

Ligt het aan mij of heb ik de laatste weken gewoon last van slechte karma? Na een kapotte gsm, een kapotte grafische kaart nu een kapotte lens. Eurgh! is mijn gevoel dan.