Netsensei

Much Ado About Nothing

Fotokodak

Dear Lazyweb,

Binnen een paar weken trek ik de Grote Plas nog eens over. In San Fransisco gaat immers Drupalcon door. En als Drupalista trek ik daar dus heen. Op de terugweg maak ik een tussentijdse stop om New York te bezoeken.  Business en pleasure, quoi.

Natuurlijk wil ik graag een fotokodak meenemen om een aantal dingen op de gevoelige plaat vast te leggen. Ik zou mijn rugzak met D50 kunnen meenemen, maar naast mijn laptop wordt dat toch al wat veel om te dragen. Ik reis eigenlijk het liefste licht. Hoe minder ik mee moet sleuren, des te beter. Meer zelfs, als ik zo tegenwoordig even rond kijk, dan merk ik dat de meeste compactcameraatjes eigenlijk niet zo heel erg moeten onderdoen voor een reflextoestel.  Ok, er zijn andere beperkingen, maar daar kan ik best wel mee leven. Helaas, mijn eigen compactje heeft jaren geleden reeds de geest gegeven waardoor ik het nu compactloos moet doen.

En dus vraag ik mij zo af: wat is tegenwoordig zo’n beetje een goede koop? Lumix, Samsung, Canon, Nikon? Allemaal dingen ze naar de portemonnee van de consument!  De Samsung WB-500 zag ik wel zitten, maar die lijkt ook alweer fin de production te zitten.

Beginnen bij het begin dan maar. Welke functies zou ik graag in het ding verenigd zien? Foto’s maken (obviously) maar filmpjes zouden ook wel tof zijn. Filmpjes die ik bijvoorbeeld op Vimeo zou kunnen zetten. En moest het lukken dat het toestel foto’s in RAW formaat uitspuugt, dan ben ik al helemaal gelukkig.  Dat zijn zo’n beetje de voornaamste.

Iemand suggesties?

Dank u zeer!