Fotokodak

Dear Lazyweb,

Binnen een paar weken trek ik de Grote Plas nog eens over. In San Fransisco gaat immers Drupalcon door. En als Drupalista trek ik daar dus heen. Op de terugweg maak ik een tussentijdse stop om New York te bezoeken.  Business en pleasure, quoi.

Natuurlijk wil ik graag een fotokodak meenemen om een aantal dingen op de gevoelige plaat vast te leggen. Ik zou mijn rugzak met D50 kunnen meenemen, maar naast mijn laptop wordt dat toch al wat veel om te dragen. Ik reis eigenlijk het liefste licht. Hoe minder ik mee moet sleuren, des te beter. Meer zelfs, als ik zo tegenwoordig even rond kijk, dan merk ik dat de meeste compactcameraatjes eigenlijk niet zo heel erg moeten onderdoen voor een reflextoestel.  Ok, er zijn andere beperkingen, maar daar kan ik best wel mee leven. Helaas, mijn eigen compactje heeft jaren geleden reeds de geest gegeven waardoor ik het nu compactloos moet doen.

En dus vraag ik mij zo af: wat is tegenwoordig zo’n beetje een goede koop? Lumix, Samsung, Canon, Nikon? Allemaal dingen ze naar de portemonnee van de consument!  De Samsung WB-500 zag ik wel zitten, maar die lijkt ook alweer fin de production te zitten.

Beginnen bij het begin dan maar. Welke functies zou ik graag in het ding verenigd zien? Foto’s maken (obviously) maar filmpjes zouden ook wel tof zijn. Filmpjes die ik bijvoorbeeld op Vimeo zou kunnen zetten. En moest het lukken dat het toestel foto’s in RAW formaat uitspuugt, dan ben ik al helemaal gelukkig.  Dat zijn zo’n beetje de voornaamste.

Iemand suggesties?

Dank u zeer!

9 replies

 • Ik zou voor de Canon G – reeks gaan, de G10 of de G11.

 • De G-reeks is redelijk groot vind ik. De Canon PowerShot S90 (ok), Lumix DMC-LX3 (duur) of Ricoh Digital GR II (zeer duur) zijn een stuk handiger om de tourista uit te hangen 🙂

 • Canon PowerShot G11.

 • Wij hebben nog niet zo heel lang geleden de Lumix TZ7 gekozen.

  Nog geen moment spijt van gehad.

 • Wouter Schaubroeck

  15 maart 2010 at 3:09 pm

  Ik zou resoluut voor Lumix gaan. Afhankelijk van je budget kan je voor bvb de LX3 gaan (door veel fotografen aangeraden), of de GF1, of G1, of zelfs TZ7. Allemaal heel goede toestellen, met een nog betere lens.
  Zelf heb ik al enkele maanden de LX3, en heb er zeker nog geen moment spijt van gehad, in tegendeel, ik raad iedereen het toestel aan.

 • Panasonic Lumix LX3 (of als je voor merken valt de Leica D-lux 4, maar die is eigenlijk hetzelfde, behalve de prijs dan).
  Een compact die alles doet wat je wenst en waar ik zelf heel tevreden van ben. Die ideale compact voor mensen met een DSLR, want je kunt ook hier alles manueel instellen.

 • Als je er het geld voor hebt: zonder twijfel de G11 van Canon.

 • De canon G11 onlangs (enkele maanden geleden) gekocht en heel goed bevonden. Het kantelbaar scherm was voor mij belangrijk alsook de RAW mogelijkheid.
  Heeft de meeste functies van een reflex.
  Ik ben tevreden

  didecle

 • Heb me pas de Canon S90 aangeschaft, en dat is een fantastische aankoop gebleken. Is op bijna alle punten evenwaardig aan de G11,en hij is een pak kleiner (voorwaarde voor mijn vriendin), hij heeft RAW (voorwaarde voor mij) en is 100eur goedkoper dan Canons vlaggeschip. Heb hiermee op een week tijd een 2200 foto’s en filmpjes gemaakt, en niets dan lof.

Commentaar is gesloten