Netsensei

Much Ado About Nothing

Gearriveerd

Mijn hoogstpersoonlijke Nikon D50. Ik heb er daarjuist de snelhandleiding doorlopen en er wat snapshots mee zitten maken. Alles op auto want ik ken uiteraard nog niet alle in’s en out’s. De handleiding ziet er wat dat betreft veelbelovend uit.

Verder verbaast het mij hoe snel het ding reageert tegenover mijn powershot. Een foto nemen gaat razendsnel: in tegenstelling tot mijn Powershot A60 geen lange wachttijden tot het ding reageert.

Ik had al een paar keer de body in mijn handen gehad maar nu heb ik er al wat langer dan een paar minuten mee kunnen spelen: het zaakje ligt nagenoeg perfect in de hand. Het LCD schermpje vind ik van superieure kwaliteit tegenover mijn andere camera, ’t is dat hij minstens 1/3de groter is op de d50. Uit ondervinding weet ik dat LCD schermpjes géén ideaal middel zijn om de kwaliteit van een foto te beoordelen. Integendeel. Dus hier hou ik nog even mijn reserves omdat ik nog geen foto’s heb overgezet op mijn PC.

Als ik al een minpuntje heb, dan is het wel de focusring van de lens. Ik heb uiteindelijk toch een kit met bijhorende kitlens genomen: het was kostenbesparend en het is niet dat afzonderlijke bodies zo gemakkelijk te verkrijgen zijn. De focusring is van plastic en voelt niet superstevig aan. Ik weet niet hoe het met andere lenzen zit, maar dat valt mij toch wel op. Ik weet dat het om een goedkope lens gaat, dus ik veronderstel dat het een koop naar waarde is. Los daarvan is het hoe dan ook een hele sprong voorwaarts van mijn powershot.

De komende weken, maanden en jaren wordt het experimenteren, mooie foto’s maken en genieten van het resultaat.

nikon d50