Netsensei

Much Ado About Nothing

Marie Antoinette

Gisteren zag ik in Moviesnackx op JimTV een review van Marie Antoinette, een film van Sofia Coppola met Kirsten Dunst in de hoofdrol. Da’s waar ook! Toen die vorig jaar in de zalen draaide had ik geen tijd om er naartoe te trekken. Op het einde zelfs volledig uit het oog gevonden. Tot gisteren dus. Vandaag heb ik de DVD dan maar in huis gehaald.

De film vertelt het verhaal van Marie Antoinette, de laatste franse koningin, getrouwd met Lodewijk XVI en geëxecuteerd op de guillotine tijdens de Franse Revolutie.

Ondertussen heb ik er al een flink stuk van gezien. Het moet gezegd: een héél apart kostuumdrama vol tegenstellingen. Het stroeve protocol tegenover de speelse Marie Antoinette, de stijve klassieke muziek die afgewisseld wordt met rock, de wilde feestjes tegenover de opeenvolgende ceremonies,…

Ik had al Lost in Translation en The Virgin Suicides gezien, maar met deze Marie Antoinette doet Coppola toch weer haar naam eer aan. Een aanrader voor de liefhebbers van het genre, van Coppola of van Kirsten Dunst natuurlijk…