Netsensei

Much Ado About Nothing

Openid

Hm. Ik heb de voorbije dagen mij wat verder proberen te verdiepen in Openid. Very impressive stuff. Ga ik nu te ver om te zeggen dat dit zo’n beetje het hippe speeltje van 2007 zou kunnen worden? Het heeft alvast heel erg veel potentieel. Open, gedecentraliseerd, altijd beschikbaar,…

Ik heb dan maar eens even de JanRain PHP library gedownload en wat met de voorbeelden gepeeld. Natuurlijk heb ik mij gelijk een OpenID accountje aangemaakt. Ik heb links en rechts wat moeten aanpassen maar ik kreeg het vanaf de XAMPP installatie op mijn externe harde schijf gemakkelijk aan de klap. Enkele tips voor avonturiers:

  • Onder windows moet je de juiste padaanduiding gebruiken om de bibliotheek de FileStore directory te laten vinden.
  • Auth/CryptUtil.php maakt gebruik van een bron met random bytes. Dat staat standaard ingesteld op /dev/urandom. Onder windows moet je dit wijzigen naar een willekeurige file. Dat mag gelijk wat zijn. Ik heb een foto gebruikt. Ook hier weer opletten op de juiste padaanduiding.

Mijn openid vind je alvast terug in de header van mijn blog. Dus ik ben volop openid enabled zullen we maar zeggen. Ik ga mij er alvast wat verder in proberen verdiepen. O ja, voor een visuele uitleg van wat OpenID is en wat het kan: hieronder een demofilmpje