Netsensei

Much Ado About Nothing

TV momenten

Gisteren hebben kameraad Vincent en ik de nieuwe boreling op VT4 mogen aanschouwen: schoondochter gezocht. Het concept is eenvoudig: neem de moeders van vier mannen die op liefdesvlak niet erg succesvol zijn, en laat ze op zoek gaan naar een vriendin/levensgezel voor hun zoon.

Grinniktv is zowat het eerst wat in mijn hoofd komt. Je moet het maar durven om je moeder voor jou een lief te laten zoeken. Amusement is het anders duidelijk wel! En het staat sowieso boven de Pfaffs (Sam Goris [kleine|hond] die weer op het tapijt kotst) of de zoveelste Big Brother kloon.

De figuren op zich laten zich niet onbetuigd in hun uitspraken en daden. De ene koopt samen met zijn moeke lingerie, de ander leunt qua stijl nog het dichtst aan bij goths. Ook de moeders weten van wanten. De theme song van Keeping Up Appearances was zó op het lijf geschreven van één van die vrouwen.

Ach, ’t is vooral een gezellig-samen-kijk-tv.

Leuker nog vind ik tegenwoordig Gordon Ramsay’s Restaurant Nightmares op VijfTV. Daarin gaat de vuilbekkende chefkok Ramsay op visite bij restaurantmanagers en chefkoks die geen kaas hebben gegeten van de horeca. Ramsay probeert ze op het rechte pad te trekken.

Dat laatste moet soms letterlijk en met veel gevloek gebeuren want veelal zijn de zaken op sterven na dood en lopen de klanten gillend weg nog voor het dessert kan worden opgediend. Het blijft wel een aanrader omdat Ramsay met een paar ingrepen en veel gezond verstand toont hoe het wél moet.

Tenslotte is ook Idool weer op gang getrokken. Vanavond de tweede aflevering. Het concept krek hetzelfde is als de vorige edities. Zonder meer. Veel valt er dan ook niet over te zeggen. Behalve dan dat Herman Schueremans in de jury zetten nog fouter was dan de kandidaten die hij moet beoordelen. Waar de andere juryleden met een droog “je bent niet wat wij zoeken” de deelnemers wandelen sturen, weet de Schuur op de één of andere wijze nog beledigende, totaal overbodige natrappen te geven. Fout dus.

Ach ja, TV tegenwoordig, mijn DVD en boekencollectie vaart er alleen maar wel bij.