Netsensei

Much Ado About Nothing

Emma-aaaaaah!

Vanavond heb ik een stuk van Emma, de nieuwe sitcom van de VRT gezien. Ik moet zeggen, het concept zit goed, maar daarmee is dan ook meteen alles gezegd. Na tien minuten had ik eigenlijk meer dan genoeg van al dat gezwets. Nu probeer ik altijd wel enigszins mijn best te doen om een genuanceerde opinie erop na te houden. Niet dat mij dat altijd goed lukt, maar over dit vehikel heb ik hoe dan ook weinig goeds te zeggen. De ganse uitwerking is flinterdun. De dialogen wringen aan alle kanten en daar kunnen zelfs ‘topacteurs’ zoals Andrea Croonenbergs niets aan veranderen.

Case in point:

Emma: ‘Hé, J.P [uitgesproken Giee Piee] heeft die afspraak uit zijn agenda gewist’

Ignace: ‘Hé, da’s raar. Je zou zweren dat er hier rare dingen gebeuren!’

Ik dacht dat die repliek dus sarcastisch bedoeld was. Niét dus.

Emma: ‘Ja, dat zou misschien betekenen dat het ongeluk van mijn vader toch geen ongeluk was!’

Rinse, repeat ad nauseam. Niveau Familie en gelijkwaardig.

Ja, ik weet dat er overheidsgeld mee gemoeid gaat en dat het kadert in de campagne van M/V gelijke kansen en zo. Maar om eerlijk te zijn ging die boodschap totaal aan mij voorbij doordat ik mij in het geheel ergerde aan de uitwerking. Ach, er zal wel een publiek voor zijn zeker?